Roos Vermeij bij Slagerij Van Ginkel in Oud-Charlois.
Roos Vermeij bij Slagerij Van Ginkel in Oud-Charlois.

Wethouder maakt rondje langs sluitende winkeliers: ‘Je houdt het niet droog bij deze verhalen’

Algemeen 258 keer gelezen

Rotterdam - Wethouder Roos Vermeij toerde vandaag door de stad. Ze was een dagje postbode voor de gemeente om namens burgemeester Aboutaleb een brief en een bos bloemen te brengen bij winkeliers die met hun zaak stoppen. “Dit zijn de huiskamers die onze buurt gezellig houden, koop alsjeblieft lokaal.”

Nee. Vandaag ging het niet om ondernemers die ten onder zijn gegaan aan de zoveelste coronalockdown. Vermeij was bij antiekwinkel Specials aan de Botersloot in het centrum en bij Slagerij Van Ginkel in Oud-Charlois. In beide gevallen sluiten de zaken vanwege ouderdom en gebrek aan een opvolger. Maar jammer is dat wel. Vermeij: “Dit soort winkels zijn vaak een huiskamer voor de buurt. Waar je even een kletspraatje kunt houden en er soms wat makkelijker wordt gedaan als je krap bij kas zit. Waar de straat en de buurt gezelliger van wordt. En waar je prachtige verhalen hoort. Ik heb het echt nauwelijks droog gehouden vandaag.”

Lees verder onder de foto.

Bij Specials aan de Botersloot.

De toekomst van kleine, lokale ondernemers staat al jaren onder druk. Nu we opnieuw in een lockdown zitten, wordt de situatie er niet makkelijker op. Vermeij: “Ik heb niet de indruk dat we middenin een golf sluitingen zitten, maar ik maak me wel zorgen. We weten niet hoe het over een paar maanden is, of over een half jaar. Er zijn zeker erg kwetsbare sectoren aan te wijzen. Horeca natuurlijk, kledingwinkels, schoenenzaken. Sectoren waarvan de klanten steeds meer online kopen. Ook, of juist, online winkelen kan ook prima bij lokale ondernemers. Doe dat alsjeblieft, koop lokaal.”

Uit de krant

Uit de krant