Fallen-Leaves
Fallen-Leaves September Film

Feelgood komedie Fallen Leaves

vrijdag 26 april 2024 19:00 tot 20:35

Winnaar van de Grote Juryprijs Filmfestival Cannes 2023 en winnaar Fripersci Award San Bastian Int. FilmFestival.
Kaurismaki: “Mijn film gaat over liefde. Liefde is wat deze verdomde wereld nodig heeft, nu.”“Ik vind dat je juist van de verliezers in onze samenleving moet houden. Je moet hen niet uitlachen, maar met hen lachen. Dat wil ik in mijn films laten zien.”

Zoals het een Kaurismäki-storyline betaamt, dreigt pril geluk alsnog verloren te gaan.Twee eenzame zielen treffen elkaar per toeval tijdens een doorsnee nacht in Helsinki. Beiden op zoek naar een eerste, enige en ultieme liefde van hun leven. Het samen bereiken van dit doel blijkt lastig door alcoholgebruik, verloren telefoonnummers en het niet kennen van elkaars gegevens. Toch vinden ze elkaar in deze kwetsbare tijd. Al helpt de algemene neiging van het leven, om obstakels op te werpen voor degenen die naar geluk streven de situatie bepaald niet.

Locatie