Artist impression van Feyenoord City en het getijdenpark. Beeld: EFFEKT, OMA, LOLA
Artist impression van Feyenoord City en het getijdenpark. Beeld: EFFEKT, OMA, LOLA

Dit is wat er op de plek komt waar eigenlijk een nieuw stadion zou komen

Algemeen 8.275 keer gelezen

Rotterdam - Op de plek waar eigenlijk een nieuw stadion van Feyenoord moest komen, gaan nu duizenden woningen worden gebouwd. Mét een nieuw treinstation en een getijdenpark aan de Maas. 

Na jarenlang soebatten is in 2022 besloten dat Feyenoord gewoon in De Kuip blijft voetballen. Plannen om even verderop een nieuw stadion te bouwen werden toen afgeblazen. Maar de ontwikkeling van dat gebied ging door, was gedeeltelijk al in gang gezet, en bood nieuwe kansen. Nu liggen er drie plannen: Gebiedsvisie Stadionpark, Masterplan Feyenoord City en het Ambitiedocument Waterkant voor een nieuwe woonwijk. De plannen zijn gisteren door het stadsbestuur naar de gemeenteraad gestuurd. De raad bespreekt de plannen in mei en beslist er uiteindelijk over.  

Lees verder onder de foto.

Artist impression van Getijdenpark Feyenoord. Beeld: Gemeente Rotterdam.

Er komen zo’n vierduizend woningen op de plek waar het nieuwe voetbalstadion zou komen, en nog eens vierduizend tot vijfduizend woningen in de gebieden eromheen. Ook moet er ruimte komen voor bedrijven, onderwijs, natuur en sport. Wethouder Chantal Zeegers: ‘Natuurlijk mag de rest van de stad hier ook van meegenieten, maar de Zuiderlingen staan echt voorop. Deze gebiedsontwikkeling moet van meerwaarde zijn voor de Rotterdammers op Zuid. In de vorm van woningen, arbeidsplaatsen, stageplekken, recreatiemogelijkheden – noem maar op.’

De komende 10 jaar wordt Feyenoord City in fases gebouwd. In 2025 begint de aanleg van het Getijdenpark Feyenoord. De bouw van de Waterkant, de woonwijk die komt op de locatie van het geplande stadion, begint in de loop van 2027.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant