Roestvorming en een vieze groene aanslag verhullen de ooit blinkende witte brug. Foto: Ruud Spruit
Roestvorming en een vieze groene aanslag verhullen de ooit blinkende witte brug. Foto: Ruud Spruit

De ‘kleine Zwaan’ over de A16 krijgt eindelijk een opknapbeurt

Algemeen 608 keer gelezen

Rotterdam -  De Cornelis van Beverenbrug over de A16 is verpauperd en wacht al jaren op een opknapbeurt. Roestvorming en een vieze groene aanslag verhullen de ooit blinkende witte brug. Binnenkort wordt er eindelijk en begin gemaakt met de opknapbeurt.

Woensdag 8 mei begint de gemeente met de opknapbeurt van de Cornelis van Beverenburg. Het werk duurt tot 13 mei. In dit lange weekend van Hemelvaart wordt de oostkant van deze fiets- en wandelbrug over de A16 schoongemaakt en geschilderd. De brug blijft wel gewoon toegankelijk voor gebruikers. 

Meeliften met A16

De gemeente lift dat weekend mee met de werkzaamheden van Rijkswaterstaat aan het viaduct over de Hoofdweg. Hiervoor sluit Rijkswaterstaat de A16 van Ridderkerk richting het Terbregseplein af voor alle verkeer. En dat geeft de gemeente gelegenheid de de oostkant van de Cornelis van Beverenbrug aan te pakken. 

De onderkant wordt met hogedruk schoongespoten. Daarna krijgt het brugdeel drie lagen verf. Er wordt gewerkt in een soort rijdende tent onder de brug. De andere kant van de rijksweg - dus van het Terbregseplein richting Ridderkerk - blijft wel gewoon open.

Hinder

Het werk duurt van woensdag 8 mei tot maandag 13 mei 6.00 uur. Overdag en ‘s nachts. Mogelijk zorgt het schoonspuiten voor wat geluidshinder. En gebruikers van de brug moeten soms even een momentje wachten zodat ze niet nat worden.
Verder wordt het werkterrein verlicht met bouwlampen om in de avond en nacht door te kunnen werken. W

De opknapbeurt van de westkant van de brug staat gepland in september 2025. Ook dan liften de gemeente weer mee met werkzaamheden van Rijkswaterstaat. Ook de pyloon van de ‘kleine Zwaan’ krijgt een opknapbeurt. Wanneer is nog niet vastgesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant