Rijkswaterstaat vervangt in 2024 en 2025 het viaduct in de A16 over de Hoofdweg nabij het knooppunt Terbregseplein in Rotterdam. Foto: Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat vervangt in 2024 en 2025 het viaduct in de A16 over de Hoofdweg nabij het knooppunt Terbregseplein in Rotterdam. Foto: Rijkswaterstaat

Wegafsluitingen rond Koningsdag en Hemelvaartsdag in en om Rotterdam, weekendafsluitingen A13 uitgesteld

Algemeen 8.077 keer gelezen

Rotterdam - In het weekend van Koningsdag wordt er vanwege meerdere werkzaamheden erg veel drukte verwacht in en om Rotterdam. De Erasmusbrug is tot en met 8 mei van 20.00 uur tot 05.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Ook gaat in het Koningsdagweekend de A16 dicht. De eerder geplande weekendafsluitingen van de A13 zijn uitgesteld. 

In verband met werkzaamheden is de A16 richting Dordrecht afgesloten van vrijdagavond 26 april 22.00 uur tot maandagochtend 29 april 06.00 uur. De weg is dicht tussen het knooppunt Terbregseplein en afrit 26 Rotterdam Kralingen. In tegengestelde richting blijft de A16 open voor verkeer. 

Erasmusbrug

In het Koningsdagweekend wordt er extra drukte verwacht. Naast de afsluiting van Rijkswaterstaat op de snelweg, wordt er ook gewerkt in het centrum van Rotterdam, onder andere aan de Erasmusbrug, Goudsesingel en Oostplein. Ook hiervoor zijn afsluitingen nodig.

Weekendafsluitingen A13 verplaatst

De afsluitingen van de A13, die gepland stonden voor het Koningsdagweekend en voor het weekend van 3  mei, zijn uitgesteld en gaan dus niet door. Lees meer over deze wijziging op de pagina Weekendafsluitingen tussen Delft-Zuid en knooppunt Kleinpolderplein worden verplaatst. Link opent een externe pagina van Rijkswaterstaat.

Hemelvaartsweekend

Naast de afsluitingen in het Koningsdagweekend vinden er ook werkzaamheden plaats in het Hemelvaartweekend (8-13 mei). In dat weekend sluit Rijkswaterstaat de A16 af tussen knooppunt Ridderkerk en Terbregseplein. Met deze afsluiting worden er diverse grote werkzaamheden gecombineerd ter hoogte van het Terbregseplein en zijn er werkzaamheden aan de hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug richting het Terbregseplein. De gemeente Rotterdam lift mee met de afsluiting door werkzaamheden aan de Cornelis van Beverenbrug uit te voeren.

Werkzaamheden Van Brienenoordbrug

De werkzaamheden aan de Van Brienenoordbrug worden voortgezet in het weekend van 24-27 mei, het weekend van 31 mei–1 juni en ’s nachts in tijdens de tussenliggende, doordeweekse dagen. Dan werken we op de parallelrijbaan in de richting van het Terbregseplein. Het combineren van werkzaamheden doen we om de hinder waar mogelijk te beperken.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant