Afbeelding

Markante Nico sluit voorgoed antiekwinkel Specials; ‘Botersloot nooit meer hetzelfde’

Algemeen 1.263 keer gelezen

Rotterdam - Botersloot 48a zal nooit meer zijn wat het drieëndertig jaar lang was. Het markante antiek winkeltje Specials van (de eveneens markante) Nico Kleywegt sluit op 23 december definitief de deuren. 

Markant? Zeker, want in drieëndertig jaar is er nooit gebruik gemaakt van vaardigheden uit de 21ste eeuw zoals een computer, pinbetalingen, sociale media enzovoorts. Ook nu, tijdens weer een lockdown, houdt hij etalageverkoop; een soort click & collect zonder site, vertelt zus Mariella Kleywegt. “Ik zal het vreselijk missen en ik denk heel veel anderen ook. Iedereen kent Nico. Mensen komen altijd even met hem praten. Specials was een soort middelpunt van de Botersloot.” 

Nico heeft Specials altijd alleen gerund. Op marktdagen (dinsdag en zaterdag) was hij ook te vinden op de Blaak. Door weer en wind. “Hij was eigenlijk altijd met de zaak bezig, ging ook vaak inkopen doen in Engeland”, vertelt Mariella. “Hij is nu 72 dus heeft hij de winkel verkocht. De marktdagen zal hij nog voortzetten, zolang hij wil en kan, maar de zaak, daar komt echt een eind aan.” 

Nu is het tijd voor de laatste loodjes; de opheffingsuitverkoop. Iedereen komt nog even langs, voor een praatje, voor een (levens)probleem, voor nog net even een zakelijke transactie. Op 22 december rond 10.30 uur komt wethouder Roos Vermeij langs om hem te bedanken voor zoveel jaren bijdragen aan een kleine winkelstraat met groot allure.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant