Afbeelding

Zevenklapper van R.V.&A.V. Sparta aan de Oldegaarde

Sport 82 keer gelezen

R.V.&A.V. Sparta heeft de wedstrijd tegen Spartaan’20 gewonnen met 2-7. Een dik verdiende overwinning die eigenlijk hoger had moeten uitvallen. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Sparta het technisch betere team was op het veld. Gastheer Spartaan’20 kwam geen moment in hun spel en moest vooral de aanvallen tegen houden.

Met name op de vleugels lag veel ruimte voor de spelers van Ron Luijten. Het was uit een van deze situaties dat Wesley van den Dries van net buiten het strafschopgebied de bal technisch knap in het doel krulde, 0-1.

In het vervolg bleven de kansen komen. Jordi de Zwart stuitte op de keeper, Wesley teisterde even later de lat en zag twee inzetten gered worden door de doelman. Aan de andere kant kreeg keeper Massimo van Ewijk na 23 minuten voor het eerst iets te doen.

Na de sterke eerste fase zakte R.V.&A.V. Sparta wat terug. Mogelijkheden lagen er nog steeds maar deze werden onvoldoende uitgespeeld. Het hoeft niet allemaal mooi zoals op het Pannapleintje. In een wedstrijd moet je de kansen direct afmaken.

Toch kwam R.V.&A.V. Sparta op 0-2. Het was Jim van Oeveren die een vrije trap feilloos achter de keeper deponeerde. Zo leek Sparta op rozen te zitten maar in blessuretijd slaagde Spartaan’20 er in om uit het niets terug te komen in de wedstrijd. Ruststand 1-2 dus.

De tweede helft was net zes minuten oud toen de wedstrijd definitief beslist was. Goed uitgespeelde doelpunten van Jordi de Zwart en Wesley van den Dries brachten de stand naar 1-4. Dit zorgde voor grote tevredenheid bij ongeveer de helft van de aanwezige ouders, vriendinnen, bestuursleden, sponsors en supporters.

Het laatste half uur werd zo een veredelde training. Beide teams gaven veel ruimte weg en probeerde steeds naar voren te spelen. Dit ging de gasten beter af dan Spartaan’20. R.V.&A.V. Sparta scoorde nog drie keer via Michell Pijpers (foto), een intikker van opnieuw Jordi de Zwart en Martijn Leenderts. Tussendoor raakte Mitchell nog een keer de lat.

Spartaan’20 zette hier een poging die op de paal eindigde en nog een tweede doelpunt in blessuretijd tegenover. Zo werd de eindstand 2-7 in het voordeel van de formatie van de trainers Ron Luijten en Erkan Kocaman. Een goede overwinning.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Massimo van Ewijk, Kevin Jumelet, Jim van Oeveren, Pieter Hofman (82e Justin Bulk), Danny Abbing, Allon Coomans, Edinho Pique, Danny Langstraat (76e Ibo Ozbilek), Mitchell Pijpers (76e Martijn Leenderts), Jordi de Zwart, Wesley van den Dries.

Volgende week zaterdag speelt R.V.&A.V. Sparta uit de inhaalwedstrijd tegen IJVV De Zwervers. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur. Een week later begint de belangrijke strijd om de derde periodetitel.