Het National Karatedo team uit de Filipijnen trainde drie dagen onder leiding van Babak Goudarzi, wereldkampioen karate.
Het National Karatedo team uit de Filipijnen trainde drie dagen onder leiding van Babak Goudarzi, wereldkampioen karate. Foto: Patricia Verhoef

Babak Goudarzi ontvangt karateka’s uit Filipijnen

Sport 16 keer gelezen

Hoogvliet - Het National Karatedo team uit de Filipijnen is naar Europa gekomen voor de laatste trainingsfase voor de 29e Southeast Asian (SEA) Games volgende maand in Kuala Lumpur, Malaysia. Tot dinsdag 1 augustus 2017 waren de karateka’s te gast bij De Korte Sport- & Gezondheidsinstituut.

De Filipijnse sporters zijn voor een drieweekse trainingsstage in Duitsland, België, Frankrijk en Nederland. “Hoe bijzonder is het dan dat ook Hoogvliet deze topsporters mag verwelkomen”, vertellen de organisatoren. “Zij trainden drie dagen onder leiding van Babak Goudarzi, wereldkampioen karate, zwarte band 5e dan en voormalig coach van het nationale Iraanse team.”

Ieder jaar naar Nederland

Babak Goudarzi zorgde ervoor dat er ook veel Nederlandse karateka’s bij de trainingen aanwezig waren. “Het National Karatedo team uit de Filipijnen reist ieder jaar speciaal af naar Nederland om met Babak Goudarzi te kunnen trainen.”

Team

Het team dat volgende maand in Maleisië in het strijdperk treedt bestaat uit Mae Soriano, Miyuki Tacay, John Paul Bejar, Rexor Tacay, John Micahel Vincent Badil, Engene Stoner Dagohoy, Jayson Ramil Macaalay, Carmelo Patricio Jr., OJ Delos Santos, Sharief Afif, Erica Samonte, and Kimverly Madrona. Coach Ali Parvinfar en assistent Ireneo Soriano Jr. begeleiden de nationale ploeg.

Kennismaken met karate

Babak Goufdarzi vertelt dat dit evenement zeker een vervolg krijgt. “Ik wil de inwoners van Hoogvliet maar ook alle andere geïnteresseerden laten kennismaken met karate. Karate is mijn passie en ik wil graag mensen samenbrengen, aanzetten tot sporten en natuurlijk het Nederlandse karate naar een hoger niveau brengen.”

Eigen karateschool

Om zijn woorden kracht bij te zetten, start Babak Goudarzi vanaf 1 september in het pand van De Korte een eigen karateschool. En omdat in 2020 karate voor het eerst als Olympische Sport op de agenda staat, is het ultieme doel van trainer Babak een Olympische medaille voor een van zijn pupillen.

Uit de krant