De allerlaatste wedstrijd van Diegomar Markwell begint zondag 28 mei om 19.30 uur in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam. Foto: Jan Kruijdenberg
De allerlaatste wedstrijd van Diegomar Markwell begint zondag 28 mei om 19.30 uur in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam. Foto: Jan Kruijdenberg

Legende Diegomar Markwell neemt na 241 wedstrijden afscheid als honkballer van Curaçao Neptunus

Algemeen 1.052 keer gelezen

Rotterdam - Dit weekend speelt lijstaanvoerder Curaçao Neptunus voor de competitie drie wedstrijden tegen het Utrechtse UVV. De derde wedstrijd – op zondag 28 mei – krijgt een speciaal tintje. Het is de afscheidswedstrijd van Diegomar Markwell. Na een indrukwekkende loopbaan wordt hij pitching coach van het Koninkrijksteam.

Markwell speelde sinds 2004 in Nederland. Na een aanloop van één seizoen bij het toenmalige Sparta/Feyenoord kwam hij in 2005 naar Neptunus. Hij ging er nooit meer weg. Hij speelde 241 wedstrijden in de Hoofdklasse; 233 daarvan als starter. Daarin heeft hij een W-L-record opgebouwd van 156-31. Die 156 overwinningen brengen hem, achter Rob Cordemans, op de tweede plek van de ranglijst meeste Hoofdklasse overwinningen aller tijden.

Dit seizoen was hij alleen nog als reliever actief. Daarnaast was hij ook pitching coach van Curaçao Neptunus. Dat blijft hij na het beëindigen van zijn actieve loopbaan ook gewoon doen.

In zijn nieuwe functie krijgt Markwell – samen met Robin van Doornspeek – de taak om de pitchers klaar te stomen voor het Europees Kampioenschap. Het Koninkrijksteam verdedigt eind september de Europese titel in Tsjechië. 

De allerlaatste wedstrijd van Diegomar Markwell begint zondag 28 mei om 19.30 uur in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam.

Uit de krant