Birgit Schuurman. Foto: PR
Birgit Schuurman. Foto: PR

De Nacht van de Kaap pakt uit met Birgit Schuurman en Frédérique Spigt

Algemeen 1.345 keer gelezen

Rotterdam - Birgit Schuurman en Frédérique Spigt komen dit jaar naar de Nacht van de Kaap. Beide zangeressen staan op het hoofdpodium van het oer-Rotterdamse muziekfestival dat zaterdag 2 september voor de derde keer in en naast het ss Rotterdam wordt georganiseerd.

Lees verder onder de foto >


Frédérique Spigt.

Festivaldirecteur Jasper Scholte is zeer te spreken over de komst van de zangeressen: “Frédérique Spigt is geen onbekende van de Nacht van de Kaap. Vorig jaar was ze er ook en zong ze de sterren van de hemel op het ss Rotterdam. Dat beviel zo goed, dat we er alles aan hebben gedaan om haar dit jaar opnieuw naar Katendrecht te halen. Dat is gelukt. En bovendien treedt ze dit jaar op tijdens de Ode aan de Nacht, het muzikale stokpaardje van ons festival. En daar zijn we heel blij mee.”

Birgit Schuurman, de jongere zus van actrice Katja Schuurman, debuteert dit jaar op de Nacht van de Kaap. Scholte: “Door de jaren heen haalde de Nacht van de Kaap een breed palet aan artiesten naar Katendrecht, onder wie Lee Towers, Anita Meijer, Paul de Leeuw en Brigitte Kaandorp. En Birgit Schuurman past prima in dit rijtje. We vinden dus heel fijn dat ook zij bereid is om de Ode aan de Nacht dit jaar van glans te voorzien.”

Lees verder onder de foto >


Pierre van Duijl. 

Naast Birgit Schuurman en Frédérique Spigt maakte het festival bekend dat de Rotterdamse chansonnier Pierre van Duijl dit jaar ook weer van de partij is op de Nacht van de Kaap. Eerder was al bekendgemaakt dat de Wannebiezz, Lo Poloko, De Kraaien en Vincent Flatts Final Drive zullen optreden. Scholte: “Het programma ziet er fantastisch uit, maar de line-up is nog niet compleet. Er komen nog meer verrassingen aan.”

Kaarten voor het festival zijn te koop via www.nachtvandekaap.nl.

Uit de krant