Afbeelding

Autoverzekering in Rotterdam 34% duurder dan gemiddeld

Algemeen 760 keer gelezen

Rotterdammers betalen gemiddeld 34 procent meer voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Hiermee is Rotterdam van de grootste steden in Nederland zelfs het duurste voor je autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Rotterdammers betaalden in 2022 gemiddeld 100 euro per maand voor hun autoverzekering. In heel Nederland was de gemiddelde premie dat jaar 74,75 euro per maand.

Autoverzekering in grote steden altijd duurder

“In grote steden, zoals Rotterdam, zijn de premies voor autoverzekeringen altijd een stuk hoger dan bijvoorbeeld in een dorp op het platteland”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen van Geld.nl. “Dit komt doordat in grote steden meer verkeersdrukte is en de kans op schade aan je auto dus groter is. Autoverzekeraars vertalen dit in een hogere premie.”

Meer criminaliteit met auto’s in Rotterdam

Daarnaast kijken autoverzekeraars naar de criminaliteitscijfers in je woonplaats. In Rotterdam vonden in 2021 volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) 410 autodiefstallen plaats en 1.815 gevallen van vandalisme aan auto’s. “Dat is fors meer dan het landelijk gemiddelde van 15 diefstallen en 82 vandalismegevallen per gemeente”, voegt Bulthuis toe. “Dat zorgt dus ook voor hogere autoverzekering premies in Rotterdam.”

Tip! Ook al zijn de autoverzekeringen in Rotterdam duurder, je kunt nog steeds veel besparen. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste autoverzekering voor je auto is al snel een paar honderd euro per jaar. Ga je autoverzekering vergelijken op Geld.nl en bespaar direct.

Uit de krant