Foto: Bonne Suits/het Nieuwe Instituut
Foto: Bonne Suits/het Nieuwe Instituut

Modelabel Bonne Suits komt naar Rotterdam met unieke limited edition jas

Algemeen 1.153 keer gelezen

Rotterdam - De Amsterdamse modeontwerper Bonne Reijn (Bonne Suits) komt naar Rotterdam met een exclusieve, limited edition jas. Reijn ontwierp de jas ter ere van de tentoonstelling Workwear bij het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Er zijn slechts honderd exemplaren van de jas, die voor het eerst te koop is tijdens de feestelijke opening van de tentoonstelling op zaterdag 25 maart. Daarnaast is de jas verkrijgbaar bij de winkel van Bonne Suits in Amsterdam. 

Met de tentoonstelling Workwear duikt het Nieuwe Instituut voor het eerst in de wereld van functionele mode. Onderzoeker en curator Eldina Begic toont de geschiedenis en impact van kleding die oorspronkelijk als functioneel gereedschap voor de werkende klasse ontworpen is, maar nu wereldwijd door iedereen gedragen wordt en die veel modeontwerpers inspireert. Modeontwerper Bonne Reijn van Bonne Suits is hierin een voorloper in Nederland. Door zijn inclusieve insteek verbreedde hij de functie van workwear: voor iedereen en elke gelegenheid. 

Speciaal voor het Nieuwe Instituut ontwierp Bonne Suits een limited edition jas in een exclusieve kleur groen, gedecoreerd met stiksels. Via een QR-label op de mouw van de jas kun je de collectie van het Nieuwe Instituut ontdekken en kun je luisteren naar een podcast, waarin Bonne Reijn in die collectie duikt. De jas is uiteraard ook te zien in de tentoonstelling Workwear. Daarnaast zullen de medewerkers van de afdeling Collectie van het Nieuwe Instituut de jas dragen als depotjas tijdens hun werk.         

Ook de medewerkers van Zuid. Boijmans Van Beuningen, een locatie van Museum Boijmans Van Beuningen en een creatieve werkplaats waar de focus ligt op jonge makers, artistieke ontwikkeling en kunstenaarschap, zullen zich binnenkort hullen in een nieuwe werkjas van Bonne Suits. Voor deze locatie maakte Bonne Suits een rood werkjasje met het logo van deze Boijmans-locatie, gebaseerd op de schroefboog van Claes Oldenburg. De schroefboog is een symbolische brug tussen Rotterdam-Noord en Rotterdam-Zuid en een referentie aan de voormalige technische school.

“De jassen van Bonne Suits zijn perfect als depotjas; de grote, functionele zakken zijn ideaal om tools in te bewaren én het geeft warmte tijdens werkzaamheden in ons geklimatiseerde depot. Daarnaast geeft het een collectief karakter aan onze afdeling wanneer wij bijvoorbeeld presentaties geven,” zegt Emily Wijns, Collectiebeheerder en Registrar Inkomende Bruiklenen bij het Nieuwe Instituut. 

De oplage van deze unieke limited edition bestaat uit 100 exemplaren en gaat €160 kosten. Vanaf 25 maart, tijdens de feestelijke opening van de tentoonstelling Workwear, is de jas verkrijgbaar bij zowel het Nieuwe Instituut in Rotterdam als Bonne Suits in Amsterdam. De tentoonstelling Workwear is van 26 maart tot 10 september is te bezoeken bij het Nieuwe Instituut in Rotterdam. 

Kijk voor meer informatie op https://nieuweinstituut.nl/projects/workwear/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant