In april komt het voltallige en gerenommeerde staatsensemble van het Nationale Opera & Ballet van Oekraïne uit Odessa naar Nederland. Foto pr
In april komt het voltallige en gerenommeerde staatsensemble van het Nationale Opera & Ballet van Oekraïne uit Odessa naar Nederland. Foto pr
Filmpje

Oekraïens staatsensemble uit Odessa komt naar het Luxor met de Carmina Burana

Algemeen 1.237 keer gelezen

Rotterdam - Het grote staatsensemble van Oekraïne uit Odessa komt 16 april naar het nieuwe Luxor Theater voor een nieuwe, gedanste uitvoering van het wereldberoemde muziekstuk Carmina Burana, op de legendarische klanken van Carl Orff. 

In april komt het voltallige en gerenommeerde staatsensemble van het Nationale Opera & Ballet van Oekraïne uit Odessa naar Nederland. Dit is niet alleen zeer uitzonderlijk, maar ook voor de eerste keer tijdens de Russische invasie dat een staatsensemble uit Oekraïne naar West-Europa overkomt voor een serie optredens.

Het gezelschap voert een spectaculaire versie uit, door een koor, orkest, zangers en dansers van minimaal 130 deelnemers van Carl Orffs wereldberoemde ‘Carmina Burana’. Odessa is de legendarische havenstad aan de Zwarte Zee. Het kroonjuweel waarop president Poetin tijdens zijn invasie zijn zinnen heeft gezet.

Deze actuele Oekraïens-Nederlands-Vlaamse samenwerking, een audiovisueel spektakel is in Odessa en in Vlaanderen een doorslaand succes. Regie en choreografie is van de Nederlandse regisseur, choreograaf en impresario Gerard Mosterd.

Gerard Mosterd over zijn Carmina Burana: “Het ging me erom de inwoners van Odessa een eigen Carmina Burana te geven. Eén die speciaal voor en met Odessa is gemaakt. Deze inspirerende, kosmopolitische stad met zijn bewogen geschiedenis heeft eenzelfde monumentale en tijdloze kracht als de overweldigende, soms totalitair klinkende muziek van Orff. Verder zijn het werk van de Oekraïense avant garde beeldend kunstenaars Malevitsj en Tatlin enigszins van invloed op de vormgeving van deze voorstelling.”

Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant