Oostelijk Zwembad in Kralingen: al 90 jaar spetterend! Foto: oostelijkzwembad.nl
Oostelijk Zwembad in Kralingen: al 90 jaar spetterend! Foto: oostelijkzwembad.nl

Oostelijk Zwembad viert 90 jaar met een spetterende jubileumdag

Algemeen 709 keer gelezen

Rotterdam - Het Oostelijk Zwembad in Kralingen bestaat op 10 december 2022 90 jaar. Het oudste zwembad van Rotterdam viert deze mijlpaal met een speciale jubileumdag voor haar bezoekers en medewerkers.

Het Oostelijk Zwembad is gesticht in 1932 en daarmee het oudste zwembad van de stad. Het bad heeft een authentieke en monumentale sfeer, maar wel met de luxe en technieken van een modern zwembad. Zwemmen in het Oostelijk Zwembad is door haar monumentale karakter een echte belevenis, het is zwemmen in een nostalgische ambiance. Al 90 jaar biedt het Oostelijk Zwembad voor jong en oud activiteiten aan.

Om het jubileum te vieren organiseert het Oostelijk Zwembad diverse activiteiten. Zo kunnen bezoekers tot eind december sparen voor het Grote Zwembadspel, is er een jubileum prijsvraag en kunnen bezoekers op dinsdag 6 en woensdag 7 december een kijkje achter de schermen nemen. 

Het Oostelijk Zwembad is overigens niet het enige zwembad dat een jubileum viert. Ook de drie andere Sportfondsenbaden vieren een jubileum. Zo bestaat het Van Maanenbad 85 jaar en tikken zowel Recreatiecentrum Oostervant als Recreatiecentrum Zevenkampse Ring beiden de 40 jaar aan. Ook deze locaties bieden hun bezoekers diverse jubileumactiviteiten aan.

Op de jubileumdag, zaterdag 10 december organiseert het Oostelijk Zwembad van 09.00 tot 13.00 uur oud Hollandse spellen voor de (les)kinderen in de hal, is er voor de zwemlesouders een kop koffie of thee met iets lekkers en aan het eind van de middag een receptie voor genodigden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant