Afbeelding
FES(tijn) door Leo Verheul

Het sprookje van Dom Lowie en Bolle Willy

Algemeen 862 keer gelezen

Vandaag lieve kinderen gaan we een sprookje vertellen. Er was eens een koning met de bijnaam Bolle Willy. Hij was doodsbang dat hij op het wereldkampioenschap van zijn favoriete spelletje (voetbal) de woestijn in moest. Naar een besmet toernooi vanwege grove schending van de menselijkheid.

De koning van Kikkerland was een uiterst intelligente man van onbesproken gedrag die veel twijfelde (de hoogste graad van het IQ) en zich overal groen en geel aan ergerde, vooral aan zichzelf, terwijl de kleur van zijn koningshuis juist oranje was.
In de wandelgangen van zijn paleis mijmerde hij over de elftalfoto’s van ‘Oranje’. Vroeger hurkten mijn spelers nog. Onderste rij keurig op de knietjes. Met de hand van de midvoor op de bal. De laatste paar jaren zakten ze flauw door de benen waardoor het leek alsof ze massaal aan het poepen waren. We kunnen die Oranje-shirtjes beter bruin maken. De koning schrok van zichzelf. “Ik lijk wel een republikein… hé bah!”
De altijd even bescheiden bondscoach van Kikkerland, Dom Lowie, boezemde de arme koning onbedoeld nog meer doodsangst in: “We hebben misschien niet de beste spelers,” zo sprak hij gedreven, “maar ik geloof in tactiek. (...) De spelers hoeven slechts MIJN tactische plannen uit te voeren. Makkie toch?’’
Uiteindelijk hoefde de koning helemaal niet bang te zijn dat hij de woestijn in moest. Octopus Paul, met wie uw schrijver zoals bekend in nauw contact stond (hij voorspelde ook dat inteeltdorp Volendam in 2023 als laatste zou eindigen, Feyenoord tweede achter Ajax en Sparta en Excelsior keurig in de middenmoot) zag ook al dat Kikkerland er in de kwartfinale uitvloog. Bolle Willy slaakte een zucht van verlichting.

Ik hoop lieve lezertjes dat jullie het een mooi sprookje vonden. Ach, het ging maar om voetbal, de belangrijkste bijzaak op aarde.

De Rotterdamse schrijver/sportjournalist Leo Verheul volgt voor De Havenloods de verrichtingen van Feyenoord, Excelsior en Sparta (FES), dit jaar alle drie in de eredivisie!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant