Foto: Jan van der Ploeg/Gemeente Rotterdam
Foto: Jan van der Ploeg/Gemeente Rotterdam

Maastunnel deze week dicht vanwege grote veiligheidsoefening én regulier onderhoud

Algemeen 2.049 keer gelezen

Rotterdam - De Maastunnel is donderdag 6 oktober vanaf 13.00 uur helemaal afgesloten voor autoverkeer. Beide richtingen op. Dan vindt er een grote veiligheidsoefening plaats. Vanaf 20.00 uur kun je weer van Zuid naar Noord door de tunnel rijden, maar tot vrijdagochtend 06.00 uur blijft de tunnel richting Zuid nog dicht voor auto’s.

Om de Maastunnel veilig te kunnen blijven gebruiken, is er eens in de vier jaar een veiligheidsoefening nodig. Verschillende partijen, zoals de tunnelbeheerder (gemeente Rotterdam), maar ook hulpdiensten werken daarin samen om ervaring op te doen. Voor de veiligheid is het noodzakelijk de tunnel tijdens de oefening te sluiten voor het dagelijkse verkeer. Dat is dus komende donderdag.

Er is deze week overigens ook nog regulier onderhoud in de Maastunnel. En dat betekent dat er in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 oktober geen autoverkeer mogelijk is van 22.00 tot 06.00 uur van Noord naar Zuid en van 00.30 tot 06.00 uur van Zuid naar Noord, in de nacht van woensdag op donderdag is de tunnel dicht van 22.00 tot 06.00 uur van Noord naar Zuid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant