SZR Adoptiekat maar net even anders... Een schuwe kat op een buitenplek bij een manege. Foto: pr
SZR Adoptiekat maar net even anders... Een schuwe kat op een buitenplek bij een manege. Foto: pr

Een buitenkans voor ‘buitentijgers’ op agrarische bedrijven, maneges of andere grote buitenplek

Algemeen 1.150 keer gelezen

Rotterdam - Soms komt het voor dat schuwe zwerfkatten door omstandigheden niet terug kunnen naar hun oude omgeving. Dan gaat Stichting Zwerfkatten Rijnmond voor hen op zoek naar een boerderij, manege, tuinderij of een andere geschikte plek.

Schuwe katten vermijden liever menselijk contact en zullen echt niet blij worden in een thuissituatie. Ze zijn juist gewend om buiten te leven en zichzelf te voorzien van prooidieren zoals ratten en muizen. Agrarische bedrijven en maneges zijn dus geholpen met deze katten. Maar ook een grote tuin of andere plek met de nodige vrijheid, voldoet voor een buitentijger. Het is een win-win situatie want bestrijding van muizen en ratten met vergif is niet meer van deze tijd.

Lees verder onder foto.

Schuchtere kat verkent de omgeving.

Het plaatsen van een schuwe kat in een nieuwe omgeving gaat onder begeleiding: zo wordt de kat eerst geplaatst in een grote ren om rustig te wennen. In de ren is alles aanwezig met ruimte voor een kattenbak en een warme mand. Als na enkele weken de kat alle geuren en kleuren van de nieuwe omgeving heeft leren kennen, mag deze de ren uit. Dat is altijd een mooi moment!

Lees verder onder foto.


Schuwe kat in een buitenren.

SZR is zeer begaan met deze schuchtere katten en biedt ze graag een buitenkans. Het blijft altijd maatwerk en soms wordt een buitentijger zowaar een binnentijger. Zoals bij een zorginstelling die heel blij is met Fanta en Soof. De schuwe katjes kwamen in dienst als muizenjager, inmiddels zijn ze in de harten van de bewoners gesloten en komen zelfs op schoot. Dit is dus een heel bijzondere ‘buitenkans’ geworden.

Hoe dan ook, schuwe zwerfkatten zijn het meest geholpen met een veilige plek waar ze in hun waarde worden gelaten zodat ze zonder onnodige angst of dwang hun vertrouwde leventje weer kunnen oppikken.

Heeft u zo’n plekje voor een buitentijger? Kijk op https://www.zwerfkattenrijnmond.nl/adopteer/buitenplek/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant