Foto: De Havenloods
Foto: De Havenloods

Armoedekamp opent vandaag aan de Parklaan in Rotterdam

Algemeen 2.412 keer gelezen

Rotterdam - Het eerste Armoedekamp van Nederland is een feit. Vandaag (dinsdag 20 september) strijkt in de vroege ochtend een tentenkamp neer aan de Parklaan in Rotterdam. Een toenemend aantal Rotterdammers dreigt uit huis te worden gezet en is genoodzaakt om in een tentenkamp te bivakkeren. Het Armoedekamp is een actie van Warm Rotterdam om te voorkomen dat er daadwerkelijk tentenkampen ontstaan.

Warm Rotterdam wil met met het Armoedekamp een gevreesde nieuwe realiteit laten zien. In dit Armoedekamp wonen nu nog geen mensen, maar Warm Rotterdam verwacht dat tentenkampen in korte tijd normaal worden in het straatbeeld. Vanwege de enorme prijsstijgingen raken steeds meer huishoudens financieel in de problemen. Dat blijkt uit signalen van woningcorporaties en nutsbedrijven. Daardoor dreigt het aantal huisuitzettingen en afsluitingen in Nederland toe te nemen. Annemarieke van Egeraat, directeur van Warm Rotterdam: ‘We hebben geen toestemming gevraagd en ‘overvallen’ de stad moedwillig met dit tentenkamp, om te ontdekken hoe een stad als Rotterdam met dit schrikbeeld omgaat.’ 

Warm Rotterdam vraagt al langer aandacht voor 89.000 Rotterdammers – een aantal dat snel groeit – met minder dan 50 euro leefgeld per week. Vandaag is het Prinsjesdag. Daarom spreekt ‘de werkster’ van Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vanuit het tentenkamp de Armoede Troonrede uit. Alle bewoners en bedrijven in Rotterdam zijn welkom om aan de Parklaan om langs te komen als ze financieel willen bijdragen aan mensen in armoede. Ook alle Rotterdamse raadsleden zijn uitgenodigd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant