Roy, Maas en de volgende van de familie Harlaar in de buik van fotograaf Joyce de Vries.
Roy, Maas en de volgende van de familie Harlaar in de buik van fotograaf Joyce de Vries.

‘Spekkoek bestaat uit allerlei lagen, deze gezinnen ook, dát is voor mij echt Rotterdams’

Algemeen 27 keer gelezen

Rotterdam - Voor het eerst is er komende maandag (15 augustus) van 14.00 tot 22.00 uur een Floating Pasar op de kade van het Maritiem Museum aan de Leuvehaven. Je kunt daar komende weken nog de fototentoonstelling ‘Spekkoekfamilies’ zien, met 13 foto’s van Rotterdamse gezinnen, gemaakt door Joyce de Vries.

Lees verder onder de foto.


De familie Radstake-Reijs. Foto: Joyce de Vries

Joyce vertelt: “Net als spekkoek is een spekkoekfamilie opgebouwd uit allerlei lagen, allerlei culturen. Ik heb Rotterdamse gezinnen gefotografeerd met verschillende culturele achtergronden door elkaar: Indisch, Kaapverdiaans, Surinaams, Nederlands, noem maar op. Die gelaagdheid binnen die gezinnen, dát is voor mij echt Rotterdams.”

Lees verder onder de foto.


De familie Ferdinandus. Foto: Joyce de Vries

Komende maandag (15 augustus) herdenken Indische Rotterdammers van 11.00 tot 12.00 uur bij de Vlaggenparade aan de Boompjes het einde van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië. Sprekers zijn locoburgemeester Said Kasmi, directeur van het Moluks Historisch Museum Henry Timisela en er is muziek van Esmay Usmany.

Lees verder onder de foto.


De familie Bergsma. Foto: Joyce de Vries

Op de Floating Pasar zijn er onder meer muzikale optredens van zangeres Dewi Pechler en haar dochter, een kinderprogramma, vertoningen van de documentaire Indisch Zwijgen inclusief nagesprek met mederegisseur Sven Peetoom en natuurlijk eten. 

Lees verder onder de foto.


De familie Oscampo. Foto: Joyce de Vries

De Floating Pasar is gratis toegankelijk. De fototentoonstelling blijft nog enkele weken te zien.

Uit de krant

Uit de krant