Foto: AS Media
Foto: AS Media

Automobilist ramt restaurant op de Nieuwe Binnenweg na wedstrijdje met BMW

Algemeen 1.880 keer gelezen

Rotterdam - Via een fietsenhek en een boom is een Volkswagen vannacht ingereden op een restaurant aan de Nieuwe Binnenweg. De auto werd gelanceerd na een inhaalactie. Het leek er sterk op dat de automobilist een wedstrijdje hield met een BMW. De BMW is weggereden. De bestuurder van de Volkswagen naar het ziekenhuis gebracht. In het restaurant zit een flink gat.

Woensdagavond 1 juni tegen 23.50 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam.
Een automobilist reed vanaf het Heemraadsplein in de richting van de Lage Erfbrug wilde vanaf de Nieuwe Binnenweg linksaf slaan de Duylstraat in.

Op het moment dat hij de bocht wilde maken zag hij in zijn spiegel een grijze Volkswagen hard aankomen met daarbij een donkere BWM die een wedstrijd leken te houden. Op het moment dat hij dit zag heeft hij zijn afstaande manoeuvre afgebroken en is hij licht geraakt waarbij de inhalende Volkswagen bestuurder gelanceerd is. De Volkswagen ramde een fietsenrek en een boom op de stoep en klapte vervolgens tegen de entree van het pas geopende eethuis West Grill. Hierna is de auto over de kop geslagen en op zijn zijkant tot stilstand gekomen.

De bestuurder van de BWM is vervolgens hard weg gereden. De bestuurder van de Volkswagen is naar het ziekenhuis gebracht. Een berger heeft het voertuig afgesleept. De politie heeft camerabeelden veiliggesteld.

Uit de krant

Uit de krant