Rotterdamse campagne wil het nachtleven veiliger maken door op 20 mei aandacht te vragen voor samen reizen.
Rotterdamse campagne wil het nachtleven veiliger maken door op 20 mei aandacht te vragen voor samen reizen.

Campagne van studenten om Rotterdamse nachtleven veiliger te maken

Algemeen 463 keer gelezen

Rotterdam - De Rotterdamse organisatie BUDDY, opgezet door studenten van de Willem de Kooning Academie, zet zich in voor meer veiligheid in het nachtleven.

Dit doet de organisatie omdat nog steeds 66% van de mensen wel eens is lastiggevallen tijdens hun reis naar huis of op straat.

“Wij zijn bezig met het opzetten van een bewustwordingscampagne in Rotterdam op 20 mei, over samen naar huis reizen in de nacht”, licht Laura van team BUDDY toe. “We zullen in samenwerking met clubs die meedoen fietszadelhoezen verspreiden in het nachtleven, om het gesprek te openen over samen en veilig reizen! Op de zadelhoezen staat de vraag ‘Met wie fiets jij vanavond naar huis?’ Ik weet helaas uit eigen ervaring dat ‘s nachts alleen over straat gaan intimiderend en beangstigend kan zijn, daarom ben ik BUDDY gestart. Ik hoop dat hierdoor iedereen iets meer op zijn of haar vrienden let.”

Laura en Max willen bewustwording creëren bij mensen om meer na te denken over hoe zij door Rotterdam reizen. “Wij willen samen fietsen stimuleren omdat dit voor veel mensen een veiliger gevoel geeft en veel nare situaties voorkomt. Door dit onderwerp bespreekbaar te maken willen wij dat iedereen vaker aan zijn of haar vrienden vraagt hoe ze naar huis gaan en of ze bijvoorbeeld (een stukje) samen zouden kunnen fietsen.”

Team BUDDY doet deze campagne in samenwerking met BIRD, Superdisco, Aprés Skihut, Bierkeller en GetBack.

Uit de krant