Bai Li Su heeft onlangs een jaarcontract gekregen bij de Bakkerswerkplaats, waar ze vooral in de winkel helpt en bara’s bakt. Foto: pr
Bai Li Su heeft onlangs een jaarcontract gekregen bij de Bakkerswerkplaats, waar ze vooral in de winkel helpt en bara’s bakt. Foto: pr

Bara Box en Bakkerswerkplaats lanceren samenwerking tijdens Rotterdamse Impact Days

Algemeen 891 keer gelezen

Rotterdam - Het aantal ondernemers dat werkt aan een eerlijke en duurzame toekomst groeit, maar toch zijn zij nog niet voor iedereen zichtbaar. Daarom organiseert de G4 in samenwerking met nationale en lokale partners jaarlijks The Impact Days. 

Anders dan anders gaat hét event dat sociaal ondernemerschap viert dit jaar op tour door Nederland, langs Amsterdam, Apeldoorn, Haarlem, Rotterdam, Utrecht en Nijmegen. Eerste stop: de pioniers van Rotterdam, van 16 tot en met 22 mei.

Wie zijn die ‘next level’ ondernemers? Dat zijn de mensen die serieuze impact maken vanuit hun business. Van het ontwikkelen van circulaire producten tot het bouwen van een inclusieve en rechtvaardige arbeidsmarkt. 

Deze ondernemers inspireren en zijn de voorlopers van positieve verandering. Tijdens The Impact Days kan iedereen bij deze winkels en bedrijven terecht voor de coolste gadgets, toffe designers items – al dan niet gemaakt van gerecycled textiel - en de nieuwste trends op het gebied van bijvoorbeeld plantaardig eten.

Bara Box en Bakkerswerkplaats
Twee van die sociale ondernemers zijn bijvoorbeeld Bara Box en Bakkerswerkplaats. Zij lanceren samenwerking tijdens Rotterdamse Impact Days. Tijdens de Impact Days in Rotterdam (16 – 22 mei) vieren deze sociale ondernemingen hun samenwerking. Ze bakken en bezorgen voortaan sámen bara’s, hartige Surinaamse snacks die symbool staan voor verbinding.

De impact Days gaat dit jaar on tour. Op 19 en 20 Mei organiseert de Impact Days Rotterdam een fietsroute langs Next Level sociale ondernemers; Rotterdamse ondernemers die laten zien dat sociale en duurzame impact maken en geld verdienen goed samengaan.

Tickets kosten € 7,50 en zijn verkrijgbaar via de Eventbrite-website en de website van Impact Days Rotterdam. Tijdens de break kunnen mensen genieten van bara’s van Bara Box.

Uit de krant

Uit de krant