De brandweer wist het vuur snel onder controle te krijgen, waarop de bewoners weer terug naar hun woonplek konden. Foto: Nieuws op Beeld / Jeffrey Jacobs
De brandweer wist het vuur snel onder controle te krijgen, waarop de bewoners weer terug naar hun woonplek konden. Foto: Nieuws op Beeld / Jeffrey Jacobs

Update: Uitslaande brand in verzorgingstehuis mogelijk veroorzaakt door drugslab

Algemeen 3.120 keer gelezen

Rotterdam - Een korte maar snel uitslaande brand heeft in de nacht van zondag op maandag gewoed in een woonflat (verzorgingstehuis Wilgenstaete) in de Hamakerstraat in Rotterdam-Schiebroek. Een deel van het pand werd ontruimd omdat de rook zich door het gebouw had verspreid zodat 30 bewoners tijdelijk hun woning moesten verlaten.  

De brand brak kort na middernacht uit op de bovenste verdieping van het flatgebouw. Deze greep snel om zich heen en als snel was er sprake van een uitslaande brand.

Lees verder onder foto.

Foto: Nieuws op Beeld / Jeffrey Jacobs

Hulpverleners kwamen in groten getale ter plaatse. De brandweer startte met de ontruiming van meerdere woningen in de flat. De bewoners hiervan werden opgevangen in een zorghotel op hetzelfde terrein.

De brandweer wist het vuur snel onder controle te krijgen, waarop de bewoners weer terug naar hun woonplek konden.

In de woning waar de brand is ontstaan, zijn diverse spullen gevonden die gebruikt kunnen voor het bewerken van harddrugs. Een 69-jarige Rotterdammer is aangehouden. De politie onderzoekt of er sprake is van een drugsversnijdingspand en of dit een relatie heeft tot het ontstaan van de brand. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant