Op vrijdag 27 mei speelt Naomi Velissariou de hele trilogie op één avond in poppodium Annabel tijdens O. Festival in Rotterdam. Op de foto het laatste deel: Pain Against Fear. Foto: Ben Houdijk
Op vrijdag 27 mei speelt Naomi Velissariou de hele trilogie op één avond in poppodium Annabel tijdens O. Festival in Rotterdam. Op de foto het laatste deel: Pain Against Fear. Foto: Ben Houdijk

Trilogie Permanent Destruction van Naomi Velissariou doet Rotterdam aan

Algemeen 176 keer gelezen

Rotterdam - De trilogie van PERMANENT DESTRUCTION – bestaande uit The SK Concert, The HM Concert en Pain Against Fear - wordt hernomen. Theatermaker en performer Naomi Velissariou toert samen met sound producer Joos Maaskant in 2022 door binnen- en buitenland met dit muziektheaterdrieluik, dat ze tussen 2018 en 2021 bij Theater Utrecht maakte en waarvoor ze lovende kritieken en prijzen kreeg.

Op vrijdag 27 mei aanstaande speelt Naomi Velissariou de héle trilogie als een one-time-only tour de force op één avond in poppodium Annabel tijdens O. Festival in Rotterdam. Daarna zijn de losse delen op verschillende avonden te zien in theaters en op festivals. 

PERMANENT DESTRUCTION wordt geroemd om de gewaagde combinatie van bijtende lyrics, dansbare melodieën en beukende beats. Voor het eerste deel (The SK Concert) kreeg Naomi de Regieprijs 2019. Voor het laatste deel (Pain Against Fear) ontving ze vorig jaar september tijdens het Nederlands Theater Festival de Theo d’Or 2020-2021, de belangrijkste Nederlandse toneelprijs.

Lees verder onder foto.

The SK-concert. Foto: Sanne Peper

PERMANENT DESTRUCTION is zowel de titel van een post-dystopisch muziektheaterdrieluik als de naam van een band, waarin Velissariou en Maaskant af willen rekenen met een aantal taboes uit de huidige beeldcultuur. Sentimenten als liefdesverdriet, zelfhaat, faalangst en vrouwenhaat zijn in die cultuur te mijden thema’s, omdat ze niet sexy of Instagram-waardig zijn. Je kunt jezelf nu eenmaal niet profileren aan de hand van uitingen van pijn. Of wel? 

Het theaterdrieluik laat zien dat je je angst kan bezweren door hem te eren, dat alle zwaarte van je schouders glijdt als je danst op het ritme van je pijn. De muziek - variërend van techno tot trap, hardcore en punk - is een opzwepende verklanking van een duistere boodschap, of zoals de band zelf zegt ‘melodrama op speed’.

Uit de krant