Foto's: Michel Elshoff
Foto's: Michel Elshoff

Rotterdam neemt vandaag op grootse wijze afscheid van Wim Jansen

Algemeen 886 keer gelezen

Rotterdam - Rotterdam neemt vandaag (zaterdag 29 januari) op grootse wijze afscheid van één van de grootste voetbaliconen die de stad ooit gehad heeft. Er wordt onder meer een lange erehaag gevormd van De Kuip tot aan Varkenoord. Iedereen die  Wim Jansen een laatste eer wil bewijzen is vanaf 14.00 uur welkom op het voorplein van het stadion aan de Olympiaweg. 

De rouwauto begint even voor half drie aan een ereronde, die begint op de buitenring van De Kuip waar foto’s van Jansen uit zijn lange Feyenoord-carrière zullen worden getoond. Om 14.30 uur bereikt de rouwauto het voorplein voor het afscheidsmoment voor supporters. Na een stop onder de letters ‘Stadion Feyenoord’ wordt via een erehaag van supporters en belangstellenden koers gezet richting Varkenoord, waar Jansen als adviseur een vertrouwd gezicht was. Op het complex zelf vindt het laatste (besloten) deel van het programma plaats, enkel voor genodigden.

De familie liet vlak na het overlijden van Jansen afgelopen dinsdag al weten graag de supporters een kans te willen geven afscheid van hun held te nemen. Wel hecht de familie er waarde aan dat er bij het afscheid geen knalvuurwerk en vuurpijlen wordt afgestoken.

Wim Jansen won met Feyenoord in 1970 de Europacup I en de wereldbeker. In 1974 werd dat gevolgd door de UEFA Cup. Hij speelde 476 officiële wedstrijden voor de club en maakte daarin 39 treffers. Jansen speelde ook 65 interlands, waaronder de WK-finales van 1974 en 1978. De afgelopen tien jaar was Jansen een vertrouwd gezicht op Varkenoord. Als adviseur van de jeugdtrainers, het liefst op de achtergrond. Jansen overleed dinsdag 25 januari op 75-jarige leeftijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant