Afbeelding

‘Zelftesten moeten gratis zijn voor Rotterdammers met laag inkomen’

Algemeen 259 keer gelezen

Rotterdam - Nu het advies van de overheid is om bij elk bezoek eerst een zelftest te doen om te kijken of je besmet met het coronavirus, zouden die zelftesten gratis moeten zijn voor Rotterdammers met een laag inkomen. Bijvoorbeeld door een extra tegoed bij de Rotterdampas. Als je uitgaat van twee zelftesten per week zou dat tegoed 300 euro moeten zijn.

Zelftesten kosten rond de 3,00 euro per stuk. En dat is voor veel Rotterdammers met een laag inkomen behoorlijk wat, zo stelt Duygu Yildirim van de PvdA. Zij wil een extra tegoed voor zelftesten bij de Rotterdampas donderdag bespreken in de gemeenteraad.

‘Leerlingen op de basisschool, het vo en studenten op een vervolgopleiding kunnen via de onderwijsinstelling gratis sneltesten aanvragen, omdat het onderwijs openblijft. Deze regeling geldt echter nog niet voor de ouders en volwassenen in het algemeen’, zo stelt Yildirim. Zij vindt dat wethouder Grauss meer zelftesten gratis ter beschikking zou moeten stellen, zoals ook al met mondkapjes gebeurt.

Uit de krant