Foto: Kinderen meten de beplanting van een Voedselbosje. Foto: Fos Fotografie
Foto: Kinderen meten de beplanting van een Voedselbosje. Foto: Fos Fotografie

Rotterdamse scholen gezocht die graag een Voedselbosje willen

Algemeen 53 keer gelezen

Rotterdam - IVN Natuureducatie en Natuurstad zoeken tien scholen en/of kinderopvanglocaties waar in 2022 een Voedselbosje wortel kan schieten en tot bloei mag komen. Een Voedselbosje heeft een omvang van ongeveer 30 vierkante meter en bestaat uit circa 30 soorten planten, struiken en bomen. Van amandelboom tot bramenstruik en van citroenmelisse tot colakruid. 

De verschillende soorten bomen, struiken, bodembedekkers, klimplanten en kruiden in de voedselbosjes zijn deels of helemaal eetbaar en leveren gezond voedsel. Een Voedselbosje is óók een heerlijke plek voor vlinders, vogels, bijen, kleine zoogdieren, én natuurlijk voor mensen.


Voor de aanleg, plantmateriaal en ontwerp wordt gezorgd. Een hovenier bereidt de plantdag voor en plant samen met de kinderen. IVN Natuureducatie en Natuurstad leveren ook educatiemateriaal gericht op groep 6-7 (8-11 jaar).

Als je mee wilt doen is het allerbelangrijkste is dat je enthousiast wordt van een Voedselbosje op het plein en hier volledig voor wilt gaan. Niet alleen dit jaar, maar ook de jaren erna door het een plek te geven in het onderwijs. 

Aanmelden kan tot en met 21 februari. Kijk hier voor meer informatie.

Uit de krant