Een week geleden presenteerde het filmfestival nog vol optimisme de première van Along the Way van Mijke de Jong als openingsfilm.
Een week geleden presenteerde het filmfestival nog vol optimisme de première van Along the Way van Mijke de Jong als openingsfilm.

Filmfestival Rotterdam laat optimisme varen en kiest vast voor online-festival

Algemeen 475 keer gelezen

Rotterdam - Vanwege de opkomst van de Omikronvariant in Europa en de lockdown die sinds 19 december in Nederland geldt, kiest International Film Festival Rotterdam (IFFR) ervoor het festivalprogramma tóch online te laten plaatsvinden. Een week geleden presenteerde het filmfestival nog vol optimisme de première van Along the Way van Mijke de Jong als openingsfilm. Daarna kwamen er echter nieuwe coronamaatregelen.

Via IFFR.com kun je tijdens de 51ste editie vanaf 26 januari een selectie films (beschikbaar in Nederland) en IFFR Talks (wereldwijd beschikbaar) bekijken. IFFR Pro-evenementen zoals CineMart en Rotterdam Lab vinden ook online plaats. 

De eerder aangekondigde plannen voor een omvangrijk programma op locatie waarbij filmliefhebbers uit binnen- en buitenland bijeenkomen in Rotterdam is niet langer haalbaar. Zelfs als de maatregelen op 14 januari worden opgeheven, gaat het vanwege de omvang van het festival niet lukken om op het laatste moment te schakelen naar een fysiek evenement.

Het programma van IFFR 2022 wordt afgeslankt tot een selectie films, online beschikbaar voor Nederlands publiek, en een reeks IFFR Talks met filmmakers, online wereldwijd beschikbaar. Het educatieprogramma van het festival wordt aangepast of verzet naar later in het jaar om zoveel mogelijk leerlingen en studenten kennis te laten maken met door IFFR gecureerde cinema. 

Meer informatie over de plannen van het festival en de aangepaste filmselectie volgt begin januari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant