Dit jaar was de haaienzaal van Diergaarde Blijdorp de locatie van de organisatie van het GEWELD(dad)IG festival. Foto: pr
Dit jaar was de haaienzaal van Diergaarde Blijdorp de locatie van de organisatie van het GEWELD(dad)IG festival. Foto: pr

Hilde van Mieghem wint Gouden Teddybeer tijdens online filmfestival

Algemeen 538 keer gelezen

Rotterdam - Van 22-30 november is de 2e editie van het online GEWELD(dad)IG Filmfestival tegen huiselijk geweld en kindermishandeling. Het thema dit jaar is ‘psychisch geweld’. Naast films, documentaires en meer was er ook elke dag een livestream met GEWELD(dad)IG inspirerende gasten.

Er werden antwoorden gegeven op vragen over wel of geen specifieke genderaanpak, wat is de impact van trauma en hoe zouden plegers benaderd moeten worden. De meer dan 750 deelnemers kunnen alles nog bekijken tot het eind van het festival.

Dit jaar was de haaienzaal van Diergaarde Blijdorp de locatie van de organisatie van het festival. De haai is symbool voor durf en moed en dat is precies wat winnares van de Gouden Teddybeer Hilde van Mieghem, actrice, auteur en regisseur, heeft laten zien. Ze heeft een informatieve, indrukwekkende en inspirerende documentaireserie gemaakt over kindermishandeling en partnergeweld: ‘Als je eens wist’. 

Tijdens de livestream spatte ze van het scherm af. Met haar artistieke gave en passie heeft ze haar ervaringen om weten te zetten en is zij een inspiratie voor de kracht van kwetsbaarheid. Ze ontroerde en raakte en de organisatie was dan ook vereerd dat ze de Gouden Teddybeer aan haar mocht uitreiken. De beer is gemaakt door kunstenaar Ida Kurniawan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant