Ook in 2022 ondersteunt de gemeente Rotterdam onze horecaondernemers.
Ook in 2022 ondersteunt de gemeente Rotterdam onze horecaondernemers.

Gemeente wil in 2022 horeca ondersteunen met evenementenkraskaart en grotere terrassen (maar niet zo groot als nu)

Algemeen 1.528 keer gelezen

Rotterdam - Ook in 2022 wil de gemeente de Rotterdamse horeca ondersteunen. Een aantal ondersteuningsmaatregelen van dit jaar wordt daarom verlengd. Meest in het oog springend is wederom de terrasuitbreiding. Dat blijft toegestaan, alleen wel wat minder dan het was. Nieuw is een kraskaart waarmee horecaondernemers vijf keer een evenement mogen organiseren. 

Wethouder Said Kasmi: “Ik besef dat het een klein lichtpuntje is, maar waar dat kan willen we horecaondernemers in deze moeilijke tijd zo goed mogelijk helpen om sterker uit deze crisis te komen. Met het plan voor 2022 komen we grotendeels tegemoet aan wat in de afgelopen periode is gedeeld in gesprekken met onder meer bewoners, ondernemers, gebiedscommissie en toezichthouders.”

De maatregelen voor 2022: 

  • Met name de terrasuitbreiding bleek de financiële gevolgen voor ondernemers te verlichten. Het zorgde op een aantal plekken ook voor een minder toegankelijke buitenruimte. In 2022 wordt het weer drukker in de stad en moet goed worden gekeken hoe de schaarse ruimte in onze stad wordt gebruikt. Daarom worden de voorwaarden voor de terrasuitbreiding in 2022 aangepast.
    De tijdelijke terrasuitbreiding blijft van 1 januari tot 1 november 2022 mogelijk, maar met maximaal een kwart ten opzichte van het vergunde terras. Alle voorwaarden zijn uiterlijk begin december te vinden op www.ondernemen010.nl/coronalokethoreca.

  • Op plekken waar tijdelijke terrasuitbreiding lastiger is (maatwerklocaties) denkt de gemeente met ondernemers en bewoners mee over de invulling van terrasuitbreiding. Een overzicht van de maatwerklocaties is begin december te vinden op www.ondernemen010.nl/coronalokethoreca..

  • Het Coronaloket blijft behouden voor maatwerk. Als een ondernemer zijn terras tijdelijk wil uitbreiden maar dit niet of moeilijk mogelijk lijkt, dan denkt het Coronaloket op verzoek van ondernemers mee over de mogelijkheden. Alle informatie over het Coronaloket vind je terug www.ondernemen010.nl/coronaloket010..

  • In 2022 wordt de gratis evenementenkraskaart geïntroduceerd. De evenementenkraskaart biedt de mogelijkheid om maximaal vijf keer per jaar één dag een kleinschalig evenement (met versterkte muziek) te organiseren op het vergunde terras. De ondernemer vraagt hiervoor slechts eenmalig een evenementenvergunning aan.

  • De leges voor het in de vergunning bijschrijven van beheerders/leidinggevenden worden in 2022 gehalveerd en horecakraskaarten (om onder meer een verlaatje, lichtje of geluidje te krassen) worden gratis aangeboden.

De ondersteuningsmaatregelen worden nu verder uitgewerkt. Uiterlijk begin december worden alle horecaondernemers over de verschillende ondersteuningsmaatregelen en de geldende voorwaarden geïnformeerd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant