Sanne Nout (r) en Lotte Bode (l), experts in werk en ouderschap.
Sanne Nout (r) en Lotte Bode (l), experts in werk en ouderschap.

Zij doorbreken carrièrebarrières voor vrouwen

Algemeen 301 keer gelezen

Rotterdam - De Rotterdamse onderneming Mom Inc. is genomineerd voor de Aanmoedigingsprijs vrouwenemancipatie van Joke Smit. Deze wordt elke twee jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op inspirerende wijze inzet om de positie van vrouwen of meisjes in de Nederlandse samenleving te verbeteren. Dit jaar is het thema ‘Ik verdien het’, waarmee er aandacht wordt gevraagd voor financiële onafhankelijkheid van vrouwen.

Mom Inc. is opgericht door Rotterdammers Sanne Nout en Lotte Bode, experts in werk en ouderschap. Zij werken aan een wereld waarin vrouwen en mannen even trots mogen zijn op hun werk als op hun ouderschap. “Nu valt bijna 30 procent van de moeders uit na haar zwangerschapsverlof, 40 procent ervaart zwangerschapsdiscriminatie en 30 procent van de ouders heeft last van langdurige stress”, laat Mom inc. weten. “Ouderschap wordt nog te vaak als gezien als beer op de weg in plaats van als een kwaliteit.”

Werk en ouderschap

Het duo ontwikkelde daarom een in Nederland unieke cursus: de Zachte Landing. Speciaal voor vrouwen die weer aan het werk gaan na hun zwangerschapsverlof. In de cursus ontdekken deelnemers hoe ze werk en ouderschap willen combineren, en hoe ze hierover het gesprek aan kunnen gaan met hun werkgever en omgeving. Mom Inc. werkt voor dit onderwerp nauw samen met het onderzoek Baby, Breastfeeding and Back-2-work van de Radboud Universiteit.

Met deze cursus en andere programma’s ondersteunt Mom Inc. bedrijven bij het creëren van een meer oudervriendelijke werkomgeving. Ouders en werkgevers profiteren hierdoor van de vernieuwde kwaliteiten van de werkende ouders. 

Over de Joke Smitprijs

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) reikt iedere twee jaar de Joke Smitprijs en de Aanmoedigingsprijs uit om emancipatie in de Nederlandse samenleving te bevorderen.
De prijs is vernoemd naar de feministe Joke Smit (1933-1981), die een vooraanstaande rol vervulde in de vrouwenemancipatiebeweging in Nederland. Voor de Aanmoedigingsprijs zijn er inclusief Mom.Inc tien kandidaten in de race die kans maken op 1000 euro. Stemmen kan tot 21 november via

jokesmitprijs.nl/stemmen/1879/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant