De Persoonshaven. Foto: Wikiwand
De Persoonshaven. Foto: Wikiwand

Asielschip voor opvang negentig vluchtelingen in de Persoonhaven

Algemeen 1.420 keer gelezen

Rotterdam - Vandaag nog legt er een schip aan in de Persoonshaven om met spoed negentig vluchtelingen te huisvesten. De gemeente had eerder deze week opvang op schepen aangeboden aan de regering omdat er een tekort aan plekken is ontstaan in asielzoekerscentra. Wanneer de statushouders op het schip achter de Piekstraat in de wijk Feijenoord gaan wonen is nog onbekend, maar lang zal het niet duren, want de nood is hoog.

Rotterdam, Vlaardingen, Nissewaard en Krimpen aan den IJssel hebben deze week samen het ministerie van Justitie en Veiligheid hun medewerking aangeboden om te zorgen voor extra tijdelijke opvang voor statushouders en/of vluchtelingen in hun steden.

Hiermee helpen de gemeenten de Rijksoverheid om een korte periode van nijpend tekort aan opvangplekken te overbruggen. Veel plekken in de asielzoekerscentra (AZC’s) van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) worden nu nog ‘bezet’ gehouden door statushouders - asielzoekers met een vergunning voor verblijf - die wachten op permanente huisvesting in Nederlandse steden en dorpen.

De omwonenden van de Persoonshaven worden of zijn al geïnformeerd. Ook wordt er nog een bewonersavond georganiseerd. De bedoeling is dat de mensen die nu tijdelijk op de boot opgevangen worden in de toekomst ook in Rotterdam blijven wonen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant