De officiële opening van de vernieuwde terminal vindt plaats op vrijdag 1 oktober. Foto: RTHA
De officiële opening van de vernieuwde terminal vindt plaats op vrijdag 1 oktober. Foto: RTHA

Vernieuwde vertrekhal Rotterdam The Hague Airport wordt vrijdag officieel geopend

Algemeen 589 keer gelezen

Rotterdam - Op vrijdag 1 oktober viert Rotterdam The Hague Airport (RTHA) het 65-jarig jubileum, in aanwezigheid van demissionair-minister Barbara Visser (I&W) en burgemeester Jan van Zanen van Den Haag. Die dag wordt de vernieuwde vertrekhal van RTHA officieel geopend. Burgemeester Ahmed Aboutaleb speekt de genodigden toe.

De oude terminal, die dateert uit 1970, is door het nieuwe gedeelte flink uitgebreid. Het gebouw werd tien meter richting het platform uitgebouwd, waardoor reizigers meer ruimte ervaren. Bovendien is er binnen veel meer natuurlijk licht, door het aanbrengen van de grote ramen. Bovendien zijn er meer gates gecreëerd om vluchten af te handelen.

Uitzwaaiers kunnen gebruik maken van een nieuw dakterras, maar ook reizigers die al door de veiligheidscontrole heen zijn, hebben een eigen terras om een luchtje te scheppen. 

Bij de bouw van de vernieuwde terminal is veel aandacht besteed aan duurzaamheid, door de toepassing van zuinige ledverlichting en het aanbrengen van isolerend mos op het dak. In de eerste helft van dit jaar werd in samenwerking met de commerciële partners nog gewerkt aan de inrichting van het nieuwe restaurant en de airportshop in het nieuwe gedeelte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant