Veelvoudig international Dwayne Kamp in het stadion van Neptunus. Foto: Emile Hilgers
Veelvoudig international Dwayne Kamp in het stadion van Neptunus. Foto: Emile Hilgers

Dwayne Kemp over Neptunus, zijn broers en het EK in Italië

Algemeen 1.127 keer gelezen

Rotterdam - Curaçao Neptunus won afgelopen weekend met overmacht de best of five tegen Twins Oosterhout om deelname aan de Holland Series, de eindstrijd  van de hoogste honkbalcompetitie. Voor international Dwayne Kemp maakte het niet uit dat zijn vader bij de Brabantse club assistent-coach is en dat broers Urving en Tyriq er spelen. “Ik ga elke wedstrijd honderd procent voor de winst.”

Hij vindt het wel heel mooi om te zien dat zijn broers ook honkballen en het goed doen. “Dan ben ik trots. Je wilt dat zij ook meemaken wat jij hebt meegemaakt.”

Het succes van Tyriq heeft Dwayne onlangs met eigen ogen gezien op het EK onder 23 jaar in Italië. “Hij was met 18 jaar de jongste speler van het team en deed het hartstikke goed. Elke wedstrijd gespeeld en gestart en Europees kampioen geworden. Waarschijnlijk mag hij ook mee naar het WK, vanaf 23 september in Amerika.”

Zelf speelt Dwayne vanaf zondag - ook in Italië - het EK met team Kingdom of The Netherlands. Dat hij zijn droom niet kon verwezenlijken – deelname aan de Olympische Spelen – heeft Dwayne al lang geaccepteerd. Net als niet de Europacup winnen met Neptunus. “Ik weet van mijzelf dat ik er alles aan heb gedaan”, zegt hij daarover. “Ik had drie homeruns in één wedstrijd. Maar het is altijd zuur als je team een goed toernooi speelt en dan toch niet weet te winnen.”  

“Ik blijf nooit lang hangen”, benadrukt Dwayne. “Dat heeft geen zin. Vorig jaar werden de Holland Series gestaakt vanwege COVID. Nu krijgen we opnieuw een kans. En wat met de club niet is gelukt, kan wél weer met Oranje: de beste worden van Europa!”

Team Kingdom of The Netherlands begint zondag 12 september aan het EK Honkbal in Italië met zeven spelers van hoofdklasse-club Curaçao Neptunus. Het zijn Dwayne Kemp, Kevin Kelly, Roger Bernadina, Dashenko Ricardo, Kaj Timmermans, John Polonius en Aaron de Groot. 

Laatstgenoemde is één van de debutanten in de selectie. De 22-jarige pitcher, die studeert en college-honkbal speelt in Amerika, werd vorige maand op het EK onder 23 jaar uitgeroepen tot beste werper van het toernooi en droeg in belangrijke mate bij aan het behalen van de Europese titel.
Komende week krijgen De Groot en de andere Oranje-mannen de kans om de Europese titel te pakken bij de senioren. De eerste poulewedstrijd is tegen Slowaijke, daarna speelt Nederland maandag tegen Tsjechië en dinsdag tegen Zweden. De kwartfinales zijn op donderdag, de halve finales op zaterdag en de finale op zondagavond.

Aan dit EK doet een recordaantal deelnemers mee: zestien landen. De wedstrijden worden gespeeld in drie steden: Turijn, Avigliana en Settimo Torinese. Team Kingdom of The Netherlands is titelverdediger. In de finale van het vorige Europees kampioenschap, op 15 september 2019, won Oranje met 5-1 van Italië.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant