Afbeelding

Station Blaak vanaf morgen dicht

Algemeen 7 keer gelezen

Rotterdam - De komende weken wordt er gewerkt aan de spoortunnel. NS-station Blaak is daarom gesloten van 3 tot 6 december en van 7 tot 10 januari.

Treinreizigers tussen Rotterdam en Dordrecht moeten rekening houden met een langere reistijd. Het werk wordt in twee perioden uitgevoerd. De eerste loopt van zaterdag 3 tot en met zondag 18 december. De tweede periode loopt van zaterdag 7 tot en met zondag 22 januari.

Op station Blaak moeten de perrons iets lager worden gemaakt. Ze sluiten dan beter aan op de nieuwste treinen. Omdat het om een betonnen constructie gaat, moet er flink worden gefreesd. Dat levert zo veel lawaai en stof op, dat tijdens dat werk geen reizigers worden toegelaten. NS-station Blaak is daarom gesloten van 3 tot 6 december en van 7 tot 10 januari.

Feestdagen

In de tussenliggende tijd ligt het werk stil. ProRail kon geen aannemer vinden die tijdens de feestdagen wil doorwerken. Als er wel wordt gewerkt, dan gebeurt dat in ploegendienst. Het werk gaat 24 uur per dag door, de omwonenden zijn daarover ingelicht.
Voor deze weken is gekozen in overleg met de vervoerders. Het werk later in 2017 uitvoeren is geen optie, omdat er in Rotterdam gewerkt gaan worden aan de Maastunnel en de Van Brienenoordbrug.

Voor de reizigers vanuit de richting Dordrecht worden bussen ingezet, tussen station Zwijndrecht en de stations Schiedam en Rotterdam-Alexander. Voor studenten uit Tilburg en Breda komen spitsbussen van en naar de universiteiten van Rotterdam en Delft.

NS en ProRail adviseren reizigers om voor vertrek op de website te kijken naar de aangepaste dienstregeling tijdens de werkzaamheden.

www.ns.nl

Uit de krant