Afbeelding

Indrukwekkend lichtkunstwerk op bomen Lloydkwartier

Algemeen 126 keer gelezen

Rotterdam - Dat belooft wat. Op plaatjes ziet het lichtwerk in twee grote bomen in het Lloydkwartier er indrukwekkend uit. De vereniging van bewoners en bedrijven (VBBL) laat kunstenaar Han Goan Lim de omgeving verlichten.

Dit licht-initiatief wordt breed gedragen door de bewoners van het Lloydkwartier. VBBL vraagt aan de gebiedscommissie een bijdrage van 5.000 euro. De bouw van appartementencomplexen op het Lloydkwartier maakt na jaren crisis een doorstart. Bewoners willen graag dat er ook aandacht komt voor wat er al is. Het lichtwerk creëert straks een mooie buitenruimte en een aantrekkelijke entree van de wijk.
Voordeel is dat de twee oudere bomen grillige vormen hebben. Bij het vallen van de avond ontstaat in 2017 een mooi spel van gekleurd licht. VBBL-voorzitter Ad Vermeulen spreekt van twee ‘eigentijdse iconen voor het Lloydkwartier.’
“De bomen hebben de ontmanteling van het havenkwartier en de wederopbouw van dit havengebied tot een modern woon- en creatief werkgebied overleefd. Ze staan symbool voor de transformatie van het gebied en het laatste stukje natuur wat hier nog rest.”
Overdag zijn de bomen groots, ‘s-nachts verandert het indrukwekkende bladerdak (niet in de winter) tot een grote zwarte inktvlek, die afhankelijk van de kijkrichting het zicht op de Schiecentrale en hotel café-restaurant STROOM voor een groot deel onttrekt.

Vermeulen: “Het lichtkunstwerk geeft straks op poëtische wijze uitdrukking aan het bijzondere karakter van het Lloydkwartier, waar behalve wonen, ook gewerkt wordt. Ook internetgigant Google start dit jaar in de Schiecentrale een digitale werkplaats.
Door groene grondspots worden de bomen in het Lloydkwartier verlicht. Beeldend kunstenaar Han Goan Lim zit met zijn bedrijf Lim Art Projects in de Schiecentrale en kent de omgeving dus goed.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant