Afbeelding

Spectaculair aftelmoment bij Het Nationale Vuurwerk

Algemeen 4 keer gelezen

Rotterdam - Op zaterdag 31 december  zal voor het tiende jaar op rij Het Nationale Vuurwerk boven de Erasmusbrug losbarsten. Voor deze jubileum editie wordt groots uitgepakt met een speciaal ontworpen aftelklok die wordt geprojecteerd op een tien meter groot waterrad. Het spektakel wordt ook dit jaar vanaf 23.55 uur live uitgezonden op alle zenders van RTL, partner van het evenement.

Vuurwerkshow

Bezoekers zijn vanaf 22.30 uur welkom in het gratis toegankelijke gebied rondom de Erasmusbrug. Onder het genot van de hoogtepunten van 2016 in de muzikale jaarmix en van een traditionele Smikkelbol oliebol wordt op feestelijke wijze het nieuwe jaar ingeluid. Iedereen in Nederland kan t/m zaterdag op de website van Het Nationale Vuurwerk zijn of haar wens voor 2017 achterlaten. Alle wensen worden vlak voor de jaarwisseling aan het vuurwerk bevestigd en worden om 00.00 precies mee de lucht in geknald.

Gratis metro vervoer en P&R 

Dit jaar is het grootste vuurwerkspektakel van het land voor het eerst met het gratis metrovervoer in Rotterdam te bereiken. De RET rijdt tijdens de jaarwisseling gratis tussen 22.00 uur en 23.45 en tussen 00.15 en 02.00 met  metrolijn C en E. De metro rijdt niet het volledige traject. Op metrolijn C wordt gestopt op Vijfsluizen, Schiedam Centrum, Beurs, Kralingse Zoom, Capelsebrug, Coolhaven, Eendrachtsplein, Oostplein en Voorschoterlaan. Metrolijn E stopt op de (gratis P&R)stations Meijersplein, Melanchthonweg, Beurs, Wilheminaplein, Slinge, Rotterdam Centraal, Maashaven en Zuidplein. Bezoekers die met de auto vanuit Rotterdam komen, kunnen veilig en gratis parkeren bij World Port Center, De Maastoren of De Rotterdam en vanuit daar met het gratis OV verder reizen. Bezoekers die met de auto van buiten de stad komen, kunnen veilig en gratis parkeren bij P&R Capelsebrug, Kralingse Zoom, Slinge of bij station Melanchtonweg en Meijersplein en vanaf daar gratis met de metro richting het centrum  komen.    

Afsluitingen

Op oudejaarsavond is de Erasmusbrug vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.30 uur afgesloten voor al het verkeer. De Willemsbrug is gedurende de jaarwisseling wel toegankelijk. De Boompjes, de Schiedamsedijk en de Westzeedijk zijn van 22.00 uur tot 03.00 uur afgesloten. Vanaf 22.00 uur tot 01.00 uur zijn het Scheepvaartkwartier en het Noordereiland uitsluitend toegankelijk voor bestemmingsverkeer.

Uit de krant