Afbeelding

Arbitrage stopt zegereeks R.V.&A.V. Sparta

Algemeen 152 keer gelezen

De imponerende zegereeks van R.V.&A.V. Sparta is in Capelle aan den IJssel gestopt. Scheidsrechter Wesdorp speelde hierbij een opvallende negatieve hoofdrol. Hij gaf persoonlijk de assist voor de beslissende goal.

SVS-R.V.&A.V. Sparta was tot in de 45e minuut van de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd. Beide teams gaven elkaar weinig toe en grossierde in balverlies. 80% van deze eerste helft speelde zich ook af op het middenveld.

De gastheren kregen twee kansjes en aan de andere kant reageerde de doelman alert op de schoten van Clint van Stee en Jordi de Zwart. Het leek dus 0-0 te blijven tot de rust. De scheidsrechter besliste anders.

Een voorzet vanaf de rechterzijde zou zeker achter zijn gegaan ware het niet dat scheidsrechter Wesdorp het leuk vondt om de bal vanaf de achterlijn terug te kaatsen op een speler van SVS die dit bizarre cadeautje met beide handen aanpakte, 1-0.

Tot ieders verbazing keurde de scheidsrechter dit cadeautjeniet af. Zijn verklaring was dat hij een ‘dood element’ is. Dat zal best maar iets dat actief ingrijpt op het wedstrijdverloop is geen ‘dood element’. De man had als ‘dood element’ simpel een stapje op zij kunnen doen in genoemde situatie.

Na deze kunstmatige ingreep was de wedstrijd over.Het ging eigenlijk nergens meer over. Het enige vermeldenswaardige was nog dat na Pieter Hofman ook Jim van Oeveren zich met een blessure moest laten vervangen. Hiermee kwam er een absurd einde aan een uitstekende serie van acht wedstrijden zonder puntverlies.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Massimo van Ewijk, Clint van Stee, Jim van Oeveren (76e Max Hoornweg), Pieter Hofman (5e Kevin Jumelet), Danny Abbing, Allon Coomans, Edinho Pique, Danny Langstraat, Martijn Leenderts (63e Ibo Ozbilek), Jordi de Zwart, Wesley van den Dries.

Volgende week is er geen competitieprogramma voor het team van Ron Luijten (foto). Dat betekent een weekje extra rust voor de spelers. De volgende wedstrijd wordt op 22 april aanstaande thuis gespeeld tegen Zestienhoven.