Talloze aalschovers in dode bomen. Net zoals hun voorouders, de vliegende dino's, hangen ze hun vleugels te drogen.
Talloze aalschovers in dode bomen. Net zoals hun voorouders, de vliegende dino's, hangen ze hun vleugels te drogen.

Vanaf het Vroesenpark is Jurassic Park vlakbij...

Algemeen 108 keer gelezen

Rotterdam - Verstoppertje spelen, de oudste boom van Rotterdam bezoeken en een echt avontuur beleven in Jurassic Park. Wat is dat nou weer voor bizarre fietstocht op zondag 18 juni?

Tijdens de jaarlijkse Midden-Delfland Dag op 18 juni kun je vanaf het Vroesenpaviljoen in het Vroesenpark fietsen naar...Jurrasic Park. Het is een verrassende tocht langs landjes, duurzame projecten en spectaculaire natuur. Van 10.00 tot 17.00 uur is er overal iets bijzonders te doen langs de route.

Je start met korting op je koffie bij het Vroesenpaviljoen. Langs het Rottekanaal doe je verstoppertje voor volwassenen op een bizar landje, daarna bezoek je een opvallend mooi en duurzaam huis van leem. Kom van alles te weten over hertenkampen in het Park Zestienhoven met een boswachter. Op Landgoed de Tempel zoek je de oudste boom van Rotterdam op.
Na een tunnel onder de A13 door begint het Jurrasic Park-avontuur: ontdek de sporen van de ijstijd in het landschap. Vanaf de verscholen vogelhutten in Ackerdijk zie je talloze aalschovers in de dode bomen nesten. Net zoals hun voorouders, de vliegende dino’s, hangen ze hun vleugels te drogen.
Voor lekkers moet je naar de Melkschuur van Natuurmonumenten, daar is de eetbaar onkruid-workshop. De boerderij Hoogerbrugge aan de Hofweg en de belevenisboerderij van stadsherder Oosthoek langs de Oude Bovendijk zijn hoofdlocaties op de Midden-Delfland Dag. Op de belevenisboerderij zijn er heel veel lammetjes, een kaasmakerij en is de nieuwe Speeldernis in aanleg.


Zie ook www.facebook.com/groups/Noordernatuur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant