Afbeelding

Ingezonden: Buurtpreventie Noordereiland bestaat twee jaar

Algemeen 77 keer gelezen

Rotterdam - Twee benen, twee ogen, en een groot hart voor jouw woonomgeving. Dat is alles wat je nodig hebt om mee te doen met een buurtpreventie project. Af en toe een flinke wandeling met aandacht voor alles dat smerig, kapot of onveilig is. Je leert van alles over je buurtje, en bouwt een netwerk op in je directe omgeving. Dat kan altijd van pas komen.

“De politie doet niets! De gemeente Rotterdam doet niets!” En wat doe jij? Die ambtenaren willen vaak wel, maar ze kunnen ook wel wat input gebruiken van bewoners die aangeven waar ze over een ingezakte stoep struikelen, waar het veegteam van de gemeente overheen kijkt, of waar het met een kleine aanpassing net wat veiliger wordt.

Daarom is vanuit BuurtBestuurt Noordereiland twee jaar geleden het initiatief genomen om bewoners op te roepen die nu de extra ogen zijn voor de diverse gemeentelijke diensten. En als we het kunnen, lossen we het probleem zelf even op, want we hebben natuurlijk ook allemaal twee handen die we uit de mouwen kunnen en willen steken.

We zijn wel steeds op zoek naar bewoners met een hart voor hun buurt, die zich ook herkennen in het “Niet lullen, maar poetsen!” Je vind ons (onder meer) op www.facebook.nl/bpnoordereiland. Loop gewoon een keertje mee en laat je verrassen. Of neem contact met ons op over de mogelijkheden om je in te zetten voor je woonomgeving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant