Afbeelding

Feyenoord en Thorbecke Voortgezet Onderwijs verlengen samenwerking

Algemeen 13 keer gelezen

Rotterdam - Feyenoord en Thorbecke Voortgezet Onderwijs hebben een vernieuwde driejarige samenwerkingsovereenkomst getekend. De samenwerking is erop gericht om spelers van Feyenoord Academy steeds beter maatwerk te kunnen leveren in de wijze waarop zij onderwijs volgen.

Het leveren van maatwerk komt onder meer tot uitdrukking tijdens de zogenoemde profdagen voor de teams Onder 19 tot en met Onder 17, waarbij de spelers hele dagen op Varkenoord verblijven en daar ook hun lessen volgen onder begeleiding van docenten van Thorbecke. Deze profdagen maken het voor de jeugdspelers makkelijker om hun voetbalcarrière en hun opleiding te combineren.

‘Wij vinden het belangrijk dat onze jeugdspelers sport en school op een goede manier kunnen combineren,’ zegt technisch directeur Martin van Geel. ‘Slechts een gedeelte van de jeugdspelers van Feyenoord Academy haalt de top van het betaalde voetbal. Vanuit Feyenoord voelen wij daarom de verantwoordelijkheid om de voetballers de mogelijkheid te geven om een maatschappelijke carrière op te bouwen. De individuele ontwikkeling staat altijd voorop, omdat elke jeugdspeler zowel in het voetbal als in het onderwijs zijn eigen niveau heeft. Wij zijn blij dat we daar met een goede partner als Thorbecke op een professionele manier invulling aan kunnen blijven geven de komende jaren.’

Feyenoord en Thorbecke Voortgezet Onderwijs werken sinds 1995 met elkaar samen, waarbij beide partijen continu streven naar een perfecte afstemming tussen onderwijs en topsport. In de beginjaren betekende dit dat jeugdspelers hun trainingen volgden in de buurt van school op de velden van Alexandria ‘66. Vanaf 2000 trainden alle jeugdspelers op Varkenoord, terwijl ze al hun lessen op school volgden. Sinds 2015 verzorgt Thorbecke steeds meer lessen op Varkenoord. In de nabije toekomst, wanneer het nieuwe trainingscomplex voor Feyenoord Academy is gerealiseerd en daarmee de mogelijkheden toenemen om (digitaal) lessen te volgen, zal die ontwikkeling zich doorzetten.

Afbeelding

Uit de krant