Laurens Leeuwenhoek staat met zijn club PKC zonder puntenverlies bovenaan in de Korfbal League. In het vroege voorjaar zijn de playoffs en de finale in de Ziggo Dome. (Foto: Emile Hilgers)
Laurens Leeuwenhoek staat met zijn club PKC zonder puntenverlies bovenaan in de Korfbal League. In het vroege voorjaar zijn de playoffs en de finale in de Ziggo Dome. (Foto: Emile Hilgers) Foto: Emile Hilgers

‘Mijn grootste wens is landskampioen zaalkorfbal worden met mijn club’

Algemeen 231 keer gelezen

Rotterdam - De komende editie van de Korfbal Challenge speelt Laurens Leeuwenhoek niet voor zijn club. “Alleen de nummers één en twee van de competitie zijn geplaatst voor de voorrondes, wij zijn afgelopen seizoen met PKC derde geëindigd”, legt hij uit. “Ik doe nu mee met TeamNL Korfbal, alleen de internationals van TOP doen met hun eigen team mee. Onze eerste wedstrijd is op woensdag tegen China.”

Voor de 27-jarige international is de Korfbal Challenge een vanzelfsprekendheid. “Al vanaf mijn jeugd ben ik er bij. Iedereen is daar, korfballers van alle leeftijden en uit het hele land. Daardoor is dit ook zo’n leuk evenement. Het is ook een mooie oefengelegenheid tijdens het zaalseizoen.”

Internationaal heeft hij Laurens al alles gewonnen wat er te winnen is, legt hij uit. “Met PKC twee keer de Europacup. Met Oranje één keer het EK, twee keer het WK, en twee keer goud op de World Games, dat is voor ons het dichtst in de buurt van de Olympische Spelen.”

Gevraag naar zijn doelen antwoordt Laurens: “Mijn grootste wens is nog een paar keer landskampioen zaalkorfbal worden met mijn club. Twee keer is dat inmiddels gelukt: in 2012-2013 en het seizoen erna. In 2016 werden we veldkampioen. Omdat we met Oranje meestal in de zomer een toernooi hebben, komt het buitenseizoen op de tweede plaats.”

Over zijn korfbalkwaliteiten: “Ik pak de meeste kansen in de rebound, rond de korf, en geef veel assists. Mijn eigen scores zijn soms uit strafworpen, door anderen gecreëerd.” Een pleidooi voor zijn sport: “Het heeft alles in zich: snelheid, techniek, er wordt vaak gescoord. Dat je met een mixed team speelt, maakt korfbal extra leuk.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant