Afbeelding
Foto: J. melsen

Studenten zamelen geld, voedsel en kleding in voor de Voedselbank

Algemeen 360 keer gelezen

Rotterdam - Dit artikel is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedereen kan daar zijn verhaal plaatsen. De redactie van De Havenloods zet het online én probeert een plekje in de krant te vinden!

Klas AT6 Anderstaligen van entreeopleiding Assistent verkoop & retail heeft het initiatief genomen om voor de voedselbank een actie te houden. Het evenement vond plaats op de Albedalocatie Baljuwstraat op 26 maart en er is geld en voedsel opgehaald. In de kantine was een markt georganiseerd met verschillende stands en alle docenten en studenten zijn gevraagd om voedsel te doneren.

Yamen, 22 jaar, vertelt over het project van zijn klas: “We hebben gezamenlijk de Voedselbank als goed doel gekozen. We willen graag iets goeds doen voor de samenleving en iedereen was het eens om voor de Voedselbank in te zamelen. Eerst hebben we gebrainstormd over de acties die we wilden doen, al gauw was het idee om in de kantine voor iedereen een markt te houden waar we voedsel konden inzamelen en spullen konden verkopen. Ook creatieve ideeën zoals het maken van sieraden, bakken van koekjes en houten hartjes met een boodschap zijn zo ontstaan. We hebben gevraagd aan docenten van andere opleidingen, zoals de Assistent horecaopleiding en de opleiding Assistent bouwen & wonen om mee te werken. De studenten van deze opleidingen hebben koekjes gebakken en houten hartjes gemaakt. Ook was er een loting en is er kleding ingezameld die is uitgestald op de markt. We zijn eerst naar de voedselbank geweest om de actie te bespreken. De Voedselbank was erg enthousiast over ons idee.”

Aamar, 18 jaar, is blij dat ze mee mocht werken aan dit project: “Veel klasgenoten komen uit arme landen en dit is een mooi doel voor ons om een bijdrage aan te leveren. Mijn familie is trots op ons, dat wij samen geld ophalen voor een goed doel. Daarnaast leren we ook door dit evenement om samen te werken: met organisaties, docenten en studenten van andere opleidingen en met elkaar! Ook is het goed voor onze taalbeheersing, we zijn bij veel klassen op de locatie rondgegaan om ze te vertellen over deze actie en hen uit te nodigen.”

De actie is goed verlopen en de studenten hebben 400 euro, vier kratten houdbaar voedsel en kleding opgehaald!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant