Afbeelding

Rechtstreex verovert Rotterdam-Noord

Algemeen 71 keer gelezen

Rotterdam - Na de opening aan de Rozenlaan in het Kleiwegkwartier van vorige week, gaat Rechtstreex 4 april ook in het Liskwartier van start. In de Agniesebuurt en bij het Insulindeplein en Bentinckplein zitten de voedselverstrekkers ook al.

Rechtstreex begon in 2013 met de regionale voedselcommunity. Samen met Rotterdammers en Rotterdamse horeca wordt er ingekocht bij boeren, telers én makers in de regio. Er zijn reeds 25 wijkpunten waar bestellingen van gezonde en verse producten zijn af te halen.

“De opening van Rechtstreex Rozenlaan met een proeverij van onze producten kon rekenen op veel  enthousiasme uit de wijk. Veel mensen hebben ook een bestelling in onze webshop geplaatst.  We zijn elke week open op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdagochtend”, aldus coördinator Rachelle Eerhart.  ”We hebben gekozen voor het Kleiwegkwartier omdat er veel animo vanuit de buurt was. Dit hebben we eerst gepeild met een buurtenquete. Rechtstreex Rozenlaan is een mooie aanvulling op Rechtstreex VSO De Hoge Brug (bij de Straatweg). Op deze manier wordt het brede assortiment van onze boeren en makers uit het Rotterdamse ommeland nog beter beschikbaar voor mensen uit het Kleiwegkwartier. Zo weten zij weer waar hun eten vandaan komt en krijgt de boer een eerlijke prijs voor zijn product.”

(Door Gerrit van Loon)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant