Afbeelding

‘We wilden geen parkiet ontvoeren, maar juist redden’

Algemeen 79 keer gelezen

Rotterdam - We kregen een brief in de mail. Van Virni S. Ze kwam vorige week landelijk in het nieuws met een nogal bizar verhaal over twee vrouwen die in een kapperszaak op de Zwart Janstraat een parkiet probeerden te ontvoeren. Onder bedreiging van een speelgoedpistool. Virni schrijft dat het verhaal heel anders in elkaar zit. ‘We wilden geen parkiet ontvoeren, maar het dier redden van de verschrikkelijk omstandigheden waarin het verkeerde.’

Dit is de ingezonden brief die Virni stuurde:

‘Mijn naam is Virni S., samen met nog een dame ben ik de hoofdverdachte in de zaak van vorige week, die in de media bekend staat als; 
 
AD; ‘vrouw-dreigt-met-wapen-en-wil-kanarie-ontvoeren’
Telegraaf; eenzame-vrouw-wilde-graag-een-parkiet.html 
RTL nieuws; vrouw-overvalt-kapper-met-nepwapen-om-kanarie-te-stelen-dit-slaat-werkelijk-alles
Hart van NL; ‘vrouw-eist-kanarie-van-kapper-onder-dwang-van-nepwagen/’.
Drimble; ‘je-parkiet-of-je-leven’
 
Bij deze wil ik u laten weten dat wij geen parkiet wilden eisen/stelen/ontvoeren, maar het dier wilden redden van de verschrikkelijk verbijsterende omstandigheden waarin het verkeerde. (De kanarie wordtt al 17 jaar op een barbaarse manier verwaarloosd; hij is inmiddels blind, heeft geen poten, heeft zichzelf van stress en eenzaamheid kaalgeplukt, krijgt spastische aanvallen, is maandenlang niet gewassen, versleept zich in zijn eigen stront, kan zijn eten niet zien en moet het dus ruiken tussen de stront, verder is de kooi te klein en in een donker hoekje van de kapsalon vol met chemische stoffen geplaatst) Zelfs een dierenhater zou schrikken van het extreme lijden van het dier.  
Op vrijdag 11 mei wilden we een gesprek met de eigenaresse. Maar toen wij fysiek aangevallen werden door haar en het personeel en zeer waarschijnlijk een fatale klap zouden krijgen, hebben wij uit noodweer gehandeld en een speelgoedwapen getoond, die wij toevallig hadden. Zo zijn wij levend de kapperszaak uit gekomen. 
De politie beschikt over alle informatie en heeft vooralsnog valse informatie doorgespeeld naar de media. 
We zijn een week lang geestelijk gemarteld in een cel en er hangt officieel 12 jaar gevangenisstraf boven ons hoofd. En de vrouw die het dier 17 jaar verwaarloosde/mishandelde zal een boete van 150 euro krijgen, of niet eens. Wij willen onze verhaal doen en Rotterdam laten weten dat wij geen enkele kwade intenties hebben gehad en dat wij slechts een zwaar gehandicapte, mishandelde/verwaarloosde dier hebben willen redden van een dierenbeul. Helaas zijn wij hier niet in geslaagd. 
Geen van ons is ooit in aanraking gekomen met justitie. De foto’s in de media kloppen ook niet. In het dagelijkse leven ben ik een zakenvrouw en de andere medeverdachte kinderarts, daarnaast komen wij op voor dierenrechten. Journalisten zijn welkom om onze kant van het verhaal te horen en zijn vrij deze te publiceren. 
Met vriendelijke groet, Virni S.’
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant