Afbeelding
Foto: John Groeneweg

R.V.&A.V. SPARTA 2 KAMPIOEN

Algemeen 135 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

R.V.&.A.V. Sparta 2- Neptunus Schiebroek 3 uitslag 4-3

Op het prachtige complex van Sparta Cricket & Rugby moesten wij op de laatste speeldag aantreden tegen Neptunus Schiebroek. Door het verlies afgelopen dinsdag van onze directe concurrent Spirit was de R.V.&A.V. Sparta 2 inmiddels officieus kampioen geworden. Vandaag konden we aan alle twijfels een eind maken en de kampioenschaal in ontvangst nemen.

De laatste donderdagtraining was niet geheel naar wens van de trainersstaf verlopen. Geen passie en geen beleving bij de spelers en dat voorafgaande aan zo’n belangrijke wedstrijd. In de wedstrijdbespreking duidelijk gemaakt dat dit vandaag niet mocht gebeuren en dat er tegen Neptunus Schiebroek (wat betreft ons de beste ploeg, waar wij tegen gespeeld hebben), geconcentreerd en vol passie aan de wedstrijd gestart moest worden.

Bij aanvang van de warming-up werden de spelers opgevangen door de talentjes van O10 van de R.V.&A.V. Sparta die ook heel toepasselijk kampioen waren geworden tegen Neptunus Schiebroek….wat een toeval!

De R.V.&A.V. Sparta 2 begon in de volgende opstelling aan deze zeer belangrijke wedstrijd: Lars, Jefferson, Maurice (40e Fabio), Federico, Jonatan, Marciano, Ayrton, Andy, Neymo, Greg en Wasim.
Wissels: Markus, Mert, Gabriel, Yassine en Mitchel. Helaas was Mark geblesseerd.

De spelers begonnen goed aan de wedstrijd en al snel kregen we de eerste mogelijkheden. Rond de 9e min was er een fantastische pass van Marciano op Neymo die vervolgens Andy in stelling kon brengen. Deze kans liet Andy niet onbenut, 1-0.

Er volgde een fase van het spelen van de lange bal en te veel lopen met de bal. Ondanks deze mindere fase wisten we toch op een 2-0 voorsprong te komen door een prima individuele actie van Neymo. Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft begonnen we voortvarend en werd er vooral meer gecombineerd i.p.v. van de lange bal spelen. Er werden ook diverse goede mogelijkheden gecreëerd alleen kwamen we in de afwerking net een aantal keren een stapje te kort.

Een fout van de Neptunus keeper werd echter onmiddellijk afgestraft door Mert (O19 speler), 3-0. Uit de eerst volgende corner was het wederom raak. Nu was het Greg die in de scrimmage met zijn neus de bal wist te raken en hiermee de 4-0 op het scorebord kon laten bijschrijven. De daarbij opgelopen bloedneus mocht echter de pret niet drukken.

Na de 4-0 mochten diverse spelers nog hun speelminuten maken. Markus, Mitchel en Jonatan mochten hun opwachting maken. In deze laatste fase van de wedstrijd viel toch de concentratie en de controle over de wedstrijd weg. Neptunus Schiebroek kreeg zoveel ruimte dat zij in een heel kort tijdsbestek driemaal het doel wisten te vinden. Gelukkig bleef het hierbij.

Na dat de uitstekend leidende scheidsrechter Dhr. Jung voor het einde wedstrijd had gefloten kon het feest voor de R.V.&A.V. Sparta 2 losbarsten. Kampiooooooenen!!!
Spelers en staf kregen de kampioenshirts geschonken door Dhr. Toon Janse van Schildersbedrijf Hoftijzer en een echte kampioensschaal die door Fabio geregeld was. Met de champagne ontkurkt en met de jonge kampioen van JO10 brak er een klein feestje uit op het veld dat later een vervolg kreeg in de kleedkamer en tijdens de officiële huldiging later op de dag.

Mannen het was een zwaar seizoen, in het begin van seizoen moest de discipline een aantal keren flink aangehaald worden. Het gebrek aan echte verdedigers (op papier hadden we alleen Maurice) was niet bevorderlijk voor de teambalans. De gouden zet van Richard om Jonatan, 16 jaar oud slechts, bij het 2e te halen (wat heeft hij het knap en goed gedaan) bracht hier verandering in.

Zonder de andere spelers tekort te doen krijgt onze aanvoerder Ayrton een extra vermelding. Wat een topper en wat een respect voor hem. Niets was te gek voor hem en zelfs bij afwezigheid van een keeper stond hij gewoon in het doel om de Spartaanse kleuren te verdedigen.

Gideon onze teammanager en vader van Jonathan was een rots in de branding. Bedankt voor je assistentie dit seizoen. Mijn rechterhand Richard wil ik ook onwijs bedanken voor al zijn wijsheid en kwaliteiten.

Als laatste een dankwoord aan Domingos en Peris de staf van de JO19 en de spelers van JO19 voor jullie ondersteuning. Allen hartelijk dank voor dit geweldige seizoen. De trotse trainer van R.V.&A.V. Sparta 2.

Rien Luneburg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant