Maandag 20 augustus werd de tijdlijn geopend.
Maandag 20 augustus werd de tijdlijn geopend.

Plaswijckpark laat 95 jaar aan herinneringen van Rotterdammers zien

Algemeen 116 keer gelezen

Rotterdam - Al 95 jaar is Plaswijckpark een begrip in Rotterdam. Jaarlijks zijn er honderdduizenden families die zich in dit grote groene park vermaken. En dat is al zo sinds de oprichting in 1923. Met de opening van een bijzondere tijdlijn van herinneringen, unieke foto’s en anekdotes heet Plaswijckpark nu haar rijke historie in beeld gebracht. 

Ter gelegenheid van de viering van het 95-jarig jubileum heeft Plaswijckpark (onder meer via De Havenloods) bezoekers opgeroepen om herinneringen aan het park te delen. Een flink aantal van deze ingezonden berichten is terug te lezen op de tijdlijn. De rijke historie van het park brengt bij veel Rotterdammers warme gevoelens naar boven. Wie heeft er nu niet als kind rondgelopen door het recreatiepark aan de Bergse Achterplas?

De tijdlijn is geplaatst in de Engelse Tuin, één van de kenmerkende tuinen van het park die er al vanaf 1923 liggen. Tussen het groen en de kletterende fonteinen is er alle rust om de historische ontwikkeling van het park te lezen en te bekijken.

Het jaar 1923 is het jaar waar het voor Plaswijckpark allemaal begon, opgericht door de Rotterdamse horeca ondernemer Cornelis Loos. Hij wilde voor alle Rotterdamse bleekneuzen een plek creëren waar zij konden ontspannen. Tussen 1923 en 1937 ontwikkelt Loos het park verder. Wegens financiële problemen verkoopt hij het park aan de Stichting Plaswijckpark. Vandaag de dag is Plaswijckpark een zelfstandige stichting die jaarlijks circa 440.000 kinderen, ouders en grootouders een plek biedt waar men zowel binnen als buiten samen kan ravotten en ontdekken. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant