Oprichters van Stichting Activos
Oprichters van Stichting Activos Foto: Arjen Jan Stada

Conny en AnnaMarie organiseren van alles voor senioren in Hillegersberg-Schiebroek

Algemeen 385 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

‘Gelukkig zijn er in Hillegersberg-Schiebroek her en der seniorenactiviteiten door diverse partijen maar weinig structureel. Daarom besloten wij Conny de Ruiter en AnnaMarie ten Haken, het maar zelf te gaan doen. We hebben een stichting opgericht, Stichting Activos, van waaruit we, met vrijwilligers, allerlei activiteiten voor senioren kunnen organiseren.

Beiden hebben we veel ervaring in het organiseren van activiteiten voor ouderen. Conny werkte ruim 10 jaar bij Thermiek in de Wilgenkoepel en op de Sleedoornlaan, coördineerde activiteiten en cursussen en regelde de verhuur van buurthuizen voor activiteiten van senioren. Daarna ook nog twee jaar als activiteitenbegeleider bij Laurens Den Hoogenban.

AnnaMarie heeft zo’n 40 jaar in de ouderenzorg gezeten, o.a. als verzorgende en daarna, na haar studie SPW4, als activiteitenbegeleider in verzorgingshuizen en negen jaar tot haar pensioen gewerkt als coördinator van het activiteitencentrum Plein 13 in Overschie. Samen veel ervaring met en kennis van zowel het begeleiden van activiteiten als het organiseren daarvan.

We hebben veel ideeën voor een activiteitenprogramma, ontspannings, educatieve en creatieve activiteiten. Natuurlijk willen we vooral ook gezelligheid brengen, sociale contacten bevorderen en zo meehelpen eenzaamheid te bestrijden. Niet alleen senioren zijn bij ons welkom, we willen ook graag activiteiten organiseren voor allerlei groepen samen, ouder met jeugd, multicultureel, noem maar op”. Af een toe is er een gezellig busreisje. Voor de nog zeer mobiele senioren is er “Op de pedalen met Activos”.

Vanaf zes september starten we elke donderdag een activiteitenprogramma in de zaal van de Oranjekerk aan de Rozenlaan van 10.30-16.30 uur. In de ochtend een contact-spelochtend waar gezelligheid en contact maken voorop staat en in de middag een afwisselend programma met Bingo en diverse thema’s. Ons programma ligt op diverse plekken in de wijk en ziet u op de website en facebook.

Graag als vrijwilliger uw steentje bijdragen, loop dan eens op donderdag, vanaf zes september, binnen bij de Oranjekerk of maak een afspraak met Conny de Ruiter 06 57001462 of AnnaMarie ten Haken 06 82460068 Mailen kan natuurlijk ook: stichtingactivos@gmail.com

Vind ons op www.stichtingactivos.nl en Facbook: Stichting Activos Rotterdam

1e donderdag van de maand: Bingo 14.00-16.15 Kosten € 4,00 per plankje voor 6 rondes en € 1,00 voor de superronde. In de pauze kunt u meedoen met het loterijtje 0,50 per lootje.

2e donderdag van de maand, Anders Ouder Worden. Een activiteit in samenwerking met Pluspunt het expertisecentrum voor senioren en participatie. Informatie, educatie en gezellige middagen. 14.00-16.15 Kosten € 2,00 incl. een kopje koffie/thee met bonbon.

3e donderdag van de maand 13.30-16.15 kunt u deelnemen aan de volgende Workshops: 20 september : Mooi houten plankje versieren in servettentechniek of met acrylverf. Daarop komt een thermometer. Kosten € 9,50 Aanmelden noodzakelijk

4e donderdag van de maand, thema-middag 14.00-16.15 We starten met een gezellige High Tea met zoete en hartige hapjes en natuurlijk heel veel thee. Kosten € 7,50 incl. alle lekkers. Aanmelden noodzakelijk

Dinsdag 11 september is er “Op de pedalen met Activos”. Fietstocht rondje Delft-Westland 45 tot 50 km. Vertrek 09.45 uur vanaf parkeerplaats van Aafje Schiehoven aan de Hamakerstraat, zijstraat Asserwe. Kosten €2,00 excl. uw versnaperingen onderweg. Bij voorkeur vooraf aanmelden.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant