Afbeelding
Foto: Carolina Linares

Cir-kids in Odeon. Hooggeëerd publiek...

Algemeen 186 keer gelezen

Rotterdam - Het was zaterdag een spannende middag in Odeon. Kinderen die mee deden aan Cir-kids konden laten zien wat ze tijdens eerdere workshops van docenten Circus Rotjeknor hadden geleerd en toonden in een voorstelling hun fraaie kunstjes en capriolen. Zo stegen de jonge evenwichtskunstenaars al samenwerkend letterlijk en figuurlijk tot grote hoogte, terwijl het hooggeëerde publiek ademloos toekeek. (Foto: Caro Linares)


Kinderen tussen 8 en 12 jaar uit drie wijken in Rotterdam (Centrum: Oude Westen/Cool, IJsselmonde, Charlois: Zuidwijk) werken met docenten van Circus Rotjeknor in 5 tot 7 weken aan een circusvoorstelling.
Deze voorstelling wordt, in combinatie met een professionele hedendaags circusvoorstelling aan familie, vrienden en bewoners uit de wijk gepresenteerd.

ir-Kids is een samenwerking met Circus Rotjeknor en wil kinderen kennis laten maken met hedendaags circus.
Dit gebeurt door het actieve beoefenen, het presenteren van een korte voorstelling en het kijken naar een professionele voorstelling.
Een vreemde eend, een paradijsvogel of een kip zonder kop? Koekoek is een fantasierijke circusvoorstelling die de verschillen viert die onze wereld kleur geven.
Milan is een maffe en absurde verschijning die met plezier kunsten met zijn gedresseerde kip laat zien. Hij jongleert met kippen en spiegeleieren tot hij letterlijk en figuurlijk in de knoop ligt. Hieruit ontstaat een acrobatische choreografie over je zelf oprapen en afstoffen en vooral nooit opgeven!
Voorafgaand tonen de Cir-Kids, die hebben meegedaan aan de workshopserie van Circus Rotjeknor wat zij in zeven weken hebben geleerd. Bovendien komt er nog een speciale verrassingsact.
(Foto: Caro Linares)

Circusmiddag met vliegende spiegeleieren in Odeon
In de herfstvakantie presenteert Cir-Kids op zaterdag 27 oktober om 15 uur een spannende circusmiddag in Odeon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant