Afbeelding

Saskia en Sanjay vanPictureMomentZ nemen Febo Binnenwegplein over

Algemeen 29 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bijdrage aan De Havenloods plaatsen!

Ondernemers Saskia en Sanjay Gangadin van Picture MomentZ nemen begin 2019 een unieke horecagelegenheid over in het centrum van Rotterdam. Ze worden franchisehouder van het Febo-filiaal midden in het centrum aan het Binnenwegplein slaan daarmee een nieuwe weg in.

“We waren al een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging”, legt Sanjay uit. “Iets heel anders dan onze huidige business voor fotografie en cadeau-artikelen. In eerste instantie zochten we vooral op Zuid, omdat daar onze roots liggen. Maar toen we ontdekten dat de mannen van de Rotterdamse Febo wilden stoppen, hebben we meteen die kans gegrepen en contact gezocht met de Febo-organisatie.”

Het nieuws over de uitbreiding met een horecazaak komt voor velen binnen hun netwerk als een enorme verrassing. Saskia: “Leuk, he! Toch is het niet zo vreemd. Eten is voor ons altijd al belangrijk geweest. Sanjay is meer van het broodje kip-kerrie, maar ik plaag hem vaak: we gaan voor de kroketten:) Het mooie van de Febo is dat het een bekende Nederlandse formule is en een echt familiebedrijf. Dat spreekt ons aan.”

Het ondernemerspaar treft al voorbereidingen voor een make-over van de in 1996 geopende automatiek. “Er komen luxe statafels en banken, zodat mensen even kunnen relaxen. Met een frisse gevelreclame gaan we het pand ook een nieuwe smoel geven. Het wordt een moderne zaak, maar het concept blijft hetzelfde: een snack uit de muur trekken. Iedereen kent het, de mensen komen voor de beleving!”

De naam Febo is afgeleid van ‘Ferdinand Bolstraat’, waar oprichter Johan de Borst een bakkerswinkel wilde starten. Uiteindelijk kwam de eerste Febo in 1942 aan de Amstelveenseweg, met vanaf 1960 om de hoek een automatiek met zelfgemaakte kroketten. Inmiddels zijn er meer dan zeventig vestigingen.

Saskia en Sanjay gaan het Amsterdamse concept in ‘hun’ Rotterdam meer uitstraling en bekendheid geven, bijvoorbeeld via social media en marketing. Op termijn willen ze ook op Zuid een filiaal openen, mogelijk in het nieuwe Hart van Zuid.

PictureMomentZ in winkelcentrum Zuidplein zetten ze onveranderd voort. Saskia: “Daar zijn we straks nog steeds elke ochtend om de zaak te openen. Dat kan, want de Febo gaat pas middags open.”

Meer informatie volgt in het nieuwe jaar, indien er nu vragen zijn, dan beantwoorden Sanjay en Saskia deze via de Facebook-pagina van FEBO Rotterdam. Of kijk op www.febo.nl

Uit de krant